Гост-вокалистите Ц. Цонев и Хр. Мутафчиев забиват на Джулая с Лоутън

Гост-вокалистите Ц. Цонев и Хр. Мутафчиев забиват на Джулая с Лоутън | StandartNews.com

Верен на традицията рок - кметът Цонко Цонев и тази година организира посрещането на първия изгрев на юлското слънце на Камен бряг. Джулая вече е емблема за стотици от всички краища на страната. По традиция районът на култовото Огънче на платото в селото ще бъде ограден с обезопасителни ленти и ще има охрана. Джулая е едно естествено продължение на юбилейното издание на Каварна рок феста, който ще разтресе Каварна от петък до неделя, включително. Рок ще звучи и от сцената на Камен бряг, като първите банди ще се качат още в полунощ.

Със свои изпълнения феновете на твърдата музика ще радват групите Bloodrush, Pearls&stones, Pleasure, Sound wave и други. Кулминацията по традиция ще е с настъпването на зората, като за поредна година събуждането и повдигането на настроението на присъстващите ще направят Наско и момчетата от Б.Т.Р. Точно преди изгрева, който е в 5 часа и 29 минути, на сцената ще се качи легендата Джон Лоутън, който за първи път през 2008 г. изпя хитовото парче "Джулай морнинг" в акомпанимента на големия Кен Хенсли и оттогава всяка година не пропуска изгрева на Камен бряг. Сред любопитните подробности, които от общината споделят, е че тази година гост-вокалисти ще са Кметъла Цонев и неговият приятел и голям актьор Христо Мутафчиев, които с БТР ще пеят "Lady in black" на "Юрая Хийп". Тези, които не могат да бъдат в Камен бряг и да съпреживеят красивото утро, могат да направят това в едночасовото предаване на БНТ 1 от 5 до 6 часа, които ще излъчват пряко.

Ден преди Джулая и първи след 10-ото издание на Каварна рок фест е, че за три дни феновете на рока са изпили 15 т наливна бира, гарнирани с безброй кебапчета, пържени картофи и наденички на скара, каза Цонко Цонев. "Тази година за първи път разширихме географията на феновете" - похвали се още Цонев. Сред посетителите на концертите са били освен българи и румънци, още скандинавски туристи, летуващи по нашето Черноморие, туристи от израелския град Хайфа, както и японски туристи, които специално пътували от северната ни съседка за рок фестивала. "Очакваме за поредна година голям интерес и към Джулая. Независимо, че е през седмицата се очаква отново на платото на Камен бряг да се съберат 7-8 хиляди души" - заяви Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай