Сряда,

Детският хор на БНР ще пее за Дните на японската култура в България

От: Администратор -
A
A
A

Детският хор на БНР за пореден път ще демонстрира музикално и певческо майсторство в концерт, посветен на културните връзки между България и Япония, съобщават от националното радио. Събитието, част от програмата на 29-ите Дни на японската култура в България, ще се състои на 18 октомври от 19:00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски". Входът е с покани.

По време на концерта, детският хор ще се представи с подбрани български, японски и световноизвестни хорови песни.

Представлението ще премине под палката на главния диригент на хора маестра Венеция Караманова. Концертът на Детския хор на БНР ще затвърди добрите взаимоотношения между двете страни и ще насърчи бъдещия културен обмен между Япония и България.

Детският хор на БНР и Япония започват да градят дългогодишните си връзки още през далечната 1967 година, когато по покана на тогавашния президент на Токайския университет – проф. Шигейоши Мацумае, хорът заедно с основателя си – акад. Христо Недялков, за пръв път гостуват в Япония. От тогава досега хорът е изнесъл около 500 концерта в над 150 японски града. През 2015 г. Детският хор на БНР е удостоен с почетната награда на Извънредния и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Такаши Коидзуми за изключителен принос в развитието на културните връзки, взаимното разбирателство и приятелството между Япония и България.

Концертът тази година се организира от Асоциацията на завършилите Токайския университет в България и Катедра „Музика" към ФНПП на СУ „Св. Климент Охридски" с подкрепата на Посолството на Япония в България.

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2018 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички