Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов с концерт на 20 октомври в зала 1 на НДК

Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов с концерт на 20 октомври в зала 1 на НДК | StandartNews.com

"ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" е най-пъстрият спектакъл, в който се "забъркват" имената на двама от най-колоритните и талантливи наши изпълнители – големите Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма. В синхрон с на една от най-старите филхармонии в България – "Проф. Димитър Ненов" гр.Разград и сериозната подкрепа на оркестър "Тракия" с ръководител Нешко Нешев ще представят пред публиката един изключителен и любопитен спектакъл - колаборация от различни стилове – джаз, фолк и класика.

"Програмата ни е разнообразна и пъстра, както подсказва самото заглавие", споделя с усмивка Йълдъз Ибрахимова. „В нея всеки намира по нещо за себе си, нещо близко, но и по-различно. Тя е различен прочит на това, което слушателите познават или може би дори не познават", добавя още тя.

"ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" ще стъпи за първи път в София на 20 октомври 2015г в зала 1 на НДК, а броени дни след "софийската" ще последва и "световната му премиера". Проектът има покана и запазена дата в края на месеца в един от най-големите световни културни центрове – "Зурлу център" в Истанбул. От сега пък се знае, че на 19 май догодина, на празника на младежта в Турция - Йълдъз Ибрахимова и колегите й ще изпълнят „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" с Президентския симфоничен оркестър.

Самият проект "ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" се "ражда" миналата година по идея на режисьора Пламен Панев, а до сега е представян пред публиката в Разград, Варна, Пловдив, Русе и други градове у нас. Навсякъде е посрещан изключително топло и сърдечно от публиката, която съвсем точно го определя, като "концерт за ценители"!

Билетите за "ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" на 20 октомври в зала 1 на НДК са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е от 25 до 50 лв, според мястото в залата и могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала "Арена Армеец", магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център "Гринуич", "На Тъмно", "Пикадили" и бензиностанции OMV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай