Вижте големите битки на балотажа

ГЕРБ наваксва в областните центрове, БСП с шанс в Плевен, ДПС - в Търговище

Вижте големите битки на балотажа | StandartNews.com
  • ГЕРБ наваксва в областните центрове, БСП с шанс в Плевен, ДПС - в Търговище

ВАРНА - Балотаж на кантар

Ще има ли балотаж във Варна? това е интригата в днешния ден. Досегашният кмет на града Иван Портних печели 49,31% от гласовете при обработени 93,50% от протоколите, съобщи ЦИК. На огромна дистанция след него са Костадин Костадинов (Възраждане) с 14,30% и Анелия Клисарова (БСП) с 14,06%. Тъй като резултатите на Костадинов и Клисарова са твърде близки, трябва да се изчака обработката на всичик протоколи, за да е ясно ще има ли нова надпревара в неделя и ако да - кой ще се яви срещу Портних

ВИДИН - Ценков vs. Ценков

Ценков срещу Цеков. Това ще е дуелът във Видин в неделя. При обработени 100% протоколи първи е досегашният кмет Огнян Ценков, когото ГЕРБ издигна за нов мандат и който спечели 32.12%. Срещу него ще се състезава Цветан Ценков от Местна коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР). Той взе 30.41 % от гласовете.

БЛАГОЕВГРАД - Челен сблъсък ГЕРБ - БСП

Челен сблъсък ГЕРБ - БСП в Благоевград. На балотажа ще се състезават досегашният кмет Атанас Камбитов (ГЕРБ) и Румен Томов от БСП. При обработени 100% протоколи Камбитов има 25.65%, а Томов - 20,50%.

ДОБРИЧ - Слаба надежда за ГЕРБ

Надеждата на ГЕРБ за Добрич - кандидатката Надежда Петкова, се стопи след първия тур. Тя получи 29.46% и ще ес яви на балотажа срещу досегашния кмет Йордан Йорданов от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Подкрепата за него обаче е почти двойна. При 100% обработени протоколи тя е 41.22%

ЛОВЕЧ - Тежък дамски дуел

В Ловеч при обработени 100% протоколи сили ще мерят Корнелия Маринова от ГЕРБ с 28.82% и Радина Банкова от БСП с 26.30%.

ПЕРНИК - БСП диша във врата на Церовска

Много оспорвана битка предстои на досегашната кметица на Перник Вяра Церовска. Резултатите от първия тур дават знак за инфарктен балотаж ГЕРБ - БСП. При обработени 92.70% протоколи за Церовска бюлетини са пуснали 40.50% от перничани. Подкрепата си за Станислав Иванов Владимиров от БСП са дали същия брой хора -  40.00%.

ПЛЕВЕН - Трудна битка

Трудна за ГЕРБ ще е и битката за Плевен. Срещу досегашния кмет Георг Спартански управляващите издигнаха областния управител Мирослав Петров. Въпреки огромните очаквания към него обаче той остана втори с 30,12%. Спартански, който е издигнат от Инициативен комитет - ОБЩИНА ПЛЕВЕН, бе подкрепен от с 37 на сто от плевенчани.

ПЛОВДИВ - Зико срещу Славчо

Здравко Димитров, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив спечели 36.14%. Най-големият обрат в изборната нощ обаче дойде именно под тепетата и то не за първото, а за второ място. Социолозите часове наред тръбяха, че на балотаж отива Дани Каназирева, докато накрая се оказа, че второто място е за кандидата на ВМРО и НФСБ Славчо Атанасов. При 100% обработени протоколи той има 16.15%.

РАЗГРАД - БСП поведе на ГЕРБ

БСП има всички шансове да вземе Разград на балотажа. Оспорваната битка там приключи с факта, че кандидатът на социалистите Денчо Бояджиев излезе едни гърди пред сегашният кмет Валентин Василев (ГЕРБ) Бояджиев, който получи 25.38% от гласовете, бе кмет на града преди Василев. Кандидатът на ГЕРБ има при 100% обработени протоколи 24.36%. Дуелът в неделя ще е кървав.

РУСЕ - Гордостта на БСП

Резултатът в Русе е гордостта на БСП от първия тур на местните избори. Кандидатът на социалистите - депутатът Пенчо Милков излезе с огромна преднина пред претендентката на ГЕРБ Диана Иванова. Милков, който е подкрепен от Местна коалиция БСП за България (АБВ, Движение за радикална промяна Българската пролет, ПД Социалдемократи) има 35.16%, Иванова взе едва 25.13%.

СИЛИСТРА - Огромна преднина за ГЕРБ

Съвсем малко не достигна на досегашния кмет на града д-р Юлиян Найденов да спечели нов мандат още на първи тур. При обработени 100% протоколи той има 48.51% от гласовете. В неделя срещу него ще играе станалият известен като евродепутат 15/15 Момчил Неков от Местна коалиция БСП за България (БСП за България, НДСВ, ДРП Българската пролет, МИР). Той получи 29.02% от гласовете.

СЛИВЕН - Дежа вю

Дежа вю битка ще има в Сливен. Сегашният кмет Стефан Радев (ГЕРБ) отива на балотаж с предишния градоначалник ген. Кольо Милев от БСП. На Радев също не му достигна малко, за да спечели от раз. При 100% обработени протоколи той има 48,47%, а Милев - 24.33%.

СМОЛЯН - Неочакван балотаж за БСП

Стефан Сабрутев неочаквано зарадва БСП. Той се класира за балотажа, получавайки 21,46 на сто от гласовете. Така Сабрутев измести с малко кандидата на Новото време Кирил Хаджихристев, за когото в изборната нощ всички твърдяха, че  е сигурен играч на втория тур. Балотажът ще е особено тежък за досегашния кмет Николай Мелемов, който постигна едва 39.84% подкрепа. Прогнозите сочат като несигурно оставането му на поста, особено ако гласовете на Новото време се прелеят към Сабрутев.

ТЪРГОВИЩЕ - Големи шансове за ДПС

Балотажът в Търговище ще е един от най-интересните. Кандидатът на ГЕРБ - досегашният кмет д-р Дарин Димитров не успя да спечели на първи тур, въпреки че първите резултати в изборната нощ сочеха именно това. При обработени 100% протоколи се оказа, че той има 48.43%. Срещу него излиза Хамди Илиязов от ДПС, която направи много добър резултат - 37.36% и според прогнозите има шансове за успех.

ШУМЕН - Оспорвана надпревара

Оспорвана ще е надпреварата в Шумен. При обработени 99.28% протоколи досегашният кмет Любомир Христов от ГЕРБ получава 32.35%, а Венцислав Венков от БСП е с 22.02%. Социалистите обаче са си поставили за цел да мобилизират широка подкрепа около Венков и да обърнат резултата в своя полза.

ЯМБОЛ - Болката на ГЕРБ

Ямбол остава болката на ГЕРБ в тези местни избори. Управляващата партия загуби града, но кой ще го управлява - кандидатът на партия "Пряка демокрация" Валентин Ревански или социалистката Катя Георгиева, ще стане ясно в неделя. Ревански има огромна преднина -
40,18 на сто при 100% обработени протоколи. Георгиева е с 21.54%.

ПАЗАРДЖИК - Сблъсък на местни коалиции

В Пазарджик при обработени 100% протоколи първото място е за Тодор Попов от Местна коалиция НОВОТО ВРЕМЕ с 44.72%. Второто място е за Благо Солов от Местна коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ (Земеделски народен съюз, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ, Движение за радикална промяна "Българска пролет"). Солов има 18.90%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай