Местни игри клатят БСП в Пиринско

Скандали в Благоевград и Сандански

Местни игри клатят БСП в Пиринско | StandartNews.com

Местни червени игри изправиха на нокти БСП часове преди края на регистрацията за вота. Листата на общинските им съветници в последния момент се пренаписва заради Злата Ризова от групата на „Народен съюз”, която местните лидери на БСП уговорили да влезе в червената листа, но не и дали обещаното второ място, пише Струма.бг. Причината за изпадането й от челните позиции било недоволството на съветничката от БСП Гергана Янчева, която с право се възмутила как в местния парламент години наред изнасяла цялата битка срещу настоящия кмет Аганас Камбитов, а останала на опашката на листата заради Ризова.

 

Дамската битка създаде огромен проблем на местната организация, която за пръв път в историята си тя не успява да напълни листата с 41 кандидат-съветници. Става в момент, когато столетницата реши да атакува града с независима кандидатура – предприемачът Румен Томов. И идва дюшеш за ГЕРБ, които след тежки месеци на вътрешнопартийни битки, сега обединяват усилия срещу основния си опонент.

 

На инфарктен пленум на общинското ръководство непосредствено преди празниците, Янчева получила четвъртото място, а Ризова, като коалиционен партньор, шестото.

Така дамата от „Народен съюз” скъсала коалиционния договор и отишла в друга коалиция, но още не е ясно коя е тя.

 

В крайния вариант, листата на БСП за Благоевград се оглавява от общинския председател Любен Милев – бивш полицай и изключително доверен човек на екскмета на Благоевград Костадин Паскалев. Втора след него е адвокат Мария Стойнева, която преди 2 г. бе спрягана за общински председател на БСП в Благоевград. Трети е бившият председател на БСП – Благоевград д-р Владимир Пандев,  който подаде оставка от партийния пост преди 4 години след като не получи номинация за кандидат-кмет.

 

Още по-голямо е сътресението в червената организация за Сандански, където местния лидер Снежана Стоянова също се обиди, че не получи номинация и отказа да работи за избрания от „Позитано” кандидат – Младен Тимчев. Нещо повече, тя  обяви, че заедно с по-голямата част от БСП- организацията става част от коалицията РЗС- Воля – Атака. Решението й даде крила на Яне Янев, който пак се размечта за победа, намали шансовете за племенника на бившия кмет  да вземе града и наля гласове на сегашния градоначалник Котев,  който до последно не бе сигурен дали Изпълнителната комисия ще му вдигне номинацията. Решението в негова полза вече излезе, а местните боричкания в БСП в града са поредното доказателство, че повечето централи на партиите вече не владеят организациите по места и изненадите на изборите тепърва престоят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай