Димитров: Спокоен съм, щом Борисов е до мен

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Пловдив изрази готовност да се справи с проблемите в града

Димитров: Спокоен съм, щом Борисов е до мен | StandartNews.com

"Определено надпреварата за изборите в Пловдив ще бъде интересна. Надявам се да бъде в рамките на феърплея. Познавам всички кандидати, искам да подчертая, че надпреварата е един месец, след това ние оставаме да си живеем тук. Всички мислим най-доброто за града ни, всички искаме най-доброто за Пловдив. Така, че няма нищо лошо да обединим идеите си и следващите години да ги реализираме". Това коментира в интервю пред БЛИЦ, кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров. 

На въпрос какво би променил и какво би продължил от работата на предшественика си Иван Тотев, Димитров каза: "Днес имахме отново възможност да се разходим в Голямата базилика, Одеона, площада, Художествената галерия. Това са все неща, които са се случили в мандата на Иван Тотев. Това е нещо много хубаво и то трябва да се доразвива. Пловдив е Европейска столица на културата, но това е продукт, който трябва и за бъдещето. Ние сме длъжни да надграждаме хубавото. Премиерът Бойко Борисов, който също беше с нас, остана много доволен от това, което му показахме, много му хареса. Борисов е на същото мнение, че от тук нататък трябва да се надгражда". 

Относно не дотам добрите отношения на Здравко Димитров, който до сега заемаше поста областен управител на Пловдив, с градоначалника Иван Тотев, кандидатът за кмет коментира, че винаги е работил нормално с настоящия кмет. "Не мога да кажа, че сме приятели, но не сме и врагове. Ние с Иван Тотев сме от една партия, следваме едни цели, едни идеи, така, че това ни обедини".  Помолен да коментира думите на един от основните си опоненти - Славчо Атанасов, че ако стане кмет на Пловдив нещата няма да се променят, защото Тотев е партийният му лидер и Димитров е под негово давление, претендентът за най-високия стол в града под тепетата заяви: "Напротив-като стана кмет нещата ще се променят към по-добро. Ще имам приемен ден, ще имам изнесени приемни, както имах в Областна управа-ние обикаляхме и следвахме проблемите и ги решавахме във всички общини. И не, категорично няма да бъда зависим, следва един нов етап в управлението на Пловдив и това пловдивчани ще го разберат". 

Здравко Димитров изрази готовност да се справи с проблемите в града - скъпите и бавни ремонти, трафика, който мъчи шофьорите, необходимостта от реализирането на важни и ключови за града проекти. "Винаги ще съм до обектите, които се рабоятт, както правех, докато бах областен управител и ще ги инспекитрам лично. Важно ми е да знам дали се спазва линейният график и качеството".  Попитан как се чувства дни преди официалния старт на предизборния месец, Димитров отговори: "Нормално, чувствам се спокоен, щом и премиерът е до мен, щом хората от партията са до мен, гражданите, с които се виждам всеки ден, нямам основание да бъда неспокоен". 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай