Сряда,

Димитров: Спокоен съм, щом Борисов е до мен

Димитров: Спокоен съм, щом Борисов е до мен
A
A
A

"Определено надпреварата за изборите в Пловдив ще бъде интересна. Надявам се да бъде в рамките на феърплея. Познавам всички кандидати, искам да подчертая, че надпреварата е един месец, след това ние оставаме да си живеем тук. Всички мислим най-доброто за града ни, всички искаме най-доброто за Пловдив. Така, че няма нищо лошо да обединим идеите си и следващите години да ги реализираме". Това коментира в интервю пред БЛИЦ, кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров. 

На въпрос какво би променил и какво би продължил от работата на предшественика си Иван Тотев, Димитров каза: "Днес имахме отново възможност да се разходим в Голямата базилика, Одеона, площада, Художествената галерия. Това са все неща, които са се случили в мандата на Иван Тотев. Това е нещо много хубаво и то трябва да се доразвива. Пловдив е Европейска столица на културата, но това е продукт, който трябва и за бъдещето. Ние сме длъжни да надграждаме хубавото. Премиерът Бойко Борисов, който също беше с нас, остана много доволен от това, което му показахме, много му хареса. Борисов е на същото мнение, че от тук нататък трябва да се надгражда". 

Относно не дотам добрите отношения на Здравко Димитров, който до сега заемаше поста областен управител на Пловдив, с градоначалника Иван Тотев, кандидатът за кмет коментира, че винаги е работил нормално с настоящия кмет. "Не мога да кажа, че сме приятели, но не сме и врагове. Ние с Иван Тотев сме от една партия, следваме едни цели, едни идеи, така, че това ни обедини".  Помолен да коментира думите на един от основните си опоненти - Славчо Атанасов, че ако стане кмет на Пловдив нещата няма да се променят, защото Тотев е партийният му лидер и Димитров е под негово давление, претендентът за най-високия стол в града под тепетата заяви: "Напротив-като стана кмет нещата ще се променят към по-добро. Ще имам приемен ден, ще имам изнесени приемни, както имах в Областна управа-ние обикаляхме и следвахме проблемите и ги решавахме във всички общини. И не, категорично няма да бъда зависим, следва един нов етап в управлението на Пловдив и това пловдивчани ще го разберат". 

Здравко Димитров изрази готовност да се справи с проблемите в града - скъпите и бавни ремонти, трафика, който мъчи шофьорите, необходимостта от реализирането на важни и ключови за града проекти. "Винаги ще съм до обектите, които се рабоятт, както правех, докато бах областен управител и ще ги инспекитрам лично. Важно ми е да знам дали се спазва линейният график и качеството".  Попитан как се чувства дни преди официалния старт на предизборния месец, Димитров отговори: "Нормално, чувствам се спокоен, щом и премиерът е до мен, щом хората от партията са до мен, гражданите, с които се виждам всеки ден, нямам основание да бъда неспокоен". 
 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички