Борисов: Безапелационна победа!

Всички говорят за промяна. Но промяната започва от ГЕРБ, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: Безапелационна победа! | StandartNews.com

За мен като лидер е важен един резултат и той е безапелационната победа над БСП. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира представянето на партията ис на местните избори днес. Безапелационна победа, повтори премиерът.  И каза, че щом ГЕРБ е първа политическа сила, няма отстъпление от подкрепата за нея.  Всички говорят за промяна. Но промяната започва от ГЕРБ, каза той. И заяви, че оставя от утре щабовете по места да работят за втория тур.

Всички обичат да говорят за промяна, но тя започва от ГЕРБ, каза премиерът и лидер на ГЕРБ и припомни, че в страната са били направени промени, а много от тях в София.

Според Борисов, както правителството, така и местните власти, имат да се справят с много задачи в следващите дни, месеци и години. Той даде за пример проекти като Южната дъга на София, подходите на Враца и Ботевград, пътя до Белград, пътната връзка Велико Търново-Русе и др.

БСП са много интересна партия… Искат субсидия, а като дойдат избори нямат кандидат, иронично коментира Борисов. „Мая Манолова беше на зелен фон“, каза той, насочвайки мисълта към това, че БСП са с червен цвят. Според него реално в София не е имало състезание на политически партии, което е в основата на демокрацията.

Нищо по-добро от политическите партии не е измислено по света, каза Бойко Борисов, като цитира известна мисъл на Уинстън Чърчил. Всеки, който си играе с гражданите, рано или късно стига до диктатура, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ.

Сега има много партии, много кандидати и гласовете се разпиляват, констатира Борисов в коментар за многоцветността на изхода от изборите във всички райони на страната.

Премиерът коментира, че не са необходими промени във властта. „Трябва да си довършим инфраструктурните проекти“, подчерта той.

Попитан дали очаква Йорданка Фандъкова да загуби втория тур на изборите, Борисов отговори: „Демократ по душа съм, вярвам на инстинкта на хората.“ И обясни, че ако искат жителите на София да смятат, че промяната са „тези кукувици и тази костинбродска афера“, да гласуват за нея (Мая Манолова – бел.ред.). Честита да им е!“

На въпрос защо Фандъкова сега печели по-малко от 60-те си процента. „С 60% на миналите избори, а сега с по-малко, но срещу кандидат, който нищо не е правил освен да ходи да иска пари“, каза Бойко Борисов.

Премиерът похвали Томислав Дончев за добре оттренирания и отлично проведен лек изборен процес. 

Борисов коментира и отправените към него от журналистите въпроси за това дали партията се справя с избори след напускането на Цветан Цветанов. Той каза, Цветанов му липсва, но въпреки това колегите му от ГЕРБ се справят прекрасно и добави, че и без него, и без Цветанов, и без петел ще съмне. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай