Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница

Инцидентът станал около 14 часа

Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница | StandartNews.com

Товарен асансьор пропадна в МБАЛ "Св. Анна" във Варна, пострадала е една жена, съобщиха от прокуратурата и Областната дирекция на МВР в морския град.

Инцидентът станал около 14 часа. В болничния асансьор, който е с капацитет за 6 души и товароподемност 500 килограма, са се качили 8. При потеглянето на асансьора, кабината е пропаднала с около 60 сантиметра.

От държавното обвинение уточниха, че с помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение. Пострадалата вероятно е с фрактура.

Останалите 7 души са се разминали само със стрес от инцидента. На място текат действия по разследване на детайлите и обстоятелствата около случилото се.

Образувано е досъдебно производство.

На На 2 март 2010 г. в сградата на "Майчин дом" в София пропадна асансьор, в който имаше 12 души. Сред пострадалите бяха 8 бременни жени, акушерка и мъж. Прокуратурата повдигна обвинения на Виктор Златков, тогава директор на "Майчин дом", Николай Костевски от ръководството на болницата, Галин Стоянов от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Красимир Паунов, собственик на фирмата, която е отговаряла за поддръжката на падналия асансьор. Делото продължи 8 години и бе отлагано над 20 пъти.

В края на ноември т.г. Софийският районен съд призна за виновни подсъдимите, но ги освободи от наказателна отговорност и им наложи глоби от по 3000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай