"Загора Био”: Произвеждаме български зеленчуци по утвърдени технологии

Над една трета от продукцията намира пазар благодарение на Kaufland България

"Загора Био”: Произвеждаме български зеленчуци по утвърдени технологии | StandartNews.com
  • Над една трета от продукцията намира пазар благодарение на Kaufland България

За Ганка Желева, управител на "Загора Био” EOOД, краставиците са много повече от основен компонент за любимите салати. Производството й добива средно около 2500 тона продукция на година, като над една трета от тези обеми намират пазар благодарение партньорството с Kaufland България.

“През настоящия сезон реализираните до момента краставици в сътрудничеството ни с веригата са близо половината от произведените, така че тенденцията се запазва и дори се увеличава”, разказва тя.

“Загора БИО” започва дейността си през 2015 г. в гр. Стара Загора с един блок от 23 декара. Днес компанията разполага с 55 декара модерна оранжерия за производство на различни зеленчуци.

“Към онзи момент разполагахме с най-модерното в България съоръжение от този тип. Идеята ни винаги е била да произвеждаме български зеленчуци за българския пазар, с помощта на високите технологии, утвърдени и изпитани от години по света”, спомня си Ганка.

За Kaufland България предлагането на български асортимент винаги е бил сред основните приоритети, като компанията се стреми всяка година да увеличава и надгражда предлагането на български плодове и зеленчуци. Веригата традиционно си партнира с различни производители от над 12 региона в цялата страна.

“Загора Био” е една от родните фирми, с които Kaufland работи успешно вече 5 години. Започват съвместната си работа веднага след като производителят разширява своите площи, а с това и възможността да доставя продукция в по-голям обем.

“Партньорството с Kaufland България ни дава изключителна сигурност, която за бизнес като производството на зеленчуци е много важна. Като започнем още с избора на вида зеленчук, очакваната реколта от него и гаранцията за нейното реализиране - Kaufland е винаги до нас. Доверието, което получаваме, като сигурен доставчик, означава много за нас. Благодарни сме, че имаме такъв съмишленик в мисията ни да доставяме свежа, качествена и вкусна българска краставица до трапезата на много семейства”, споделя Ганка Желева.

Контролът върху качеството е на всеки етап от производството - от полагането на семката - до пакетиране то и логистиката на краставиците. “Загора Био” ЕООД притежава европейски сертификат за качество GLOBAL G.A.P., който се подновява всяка година, след щателен одит. Също така продукцията им ежеседмично се окачествява от служители на отдел “Контрол по храните” към БАБХ. За да гарантират чистото си производство, залагат главно на биологична борба с вредители и болести по растенията.

Основните лица, които се грижат за правилното отглеждане на краставиците, са агрономите Тотьо Петков и Даниел Атанасов. Те знаят как да осигурят оптимални условия за хранене и микроклимат в оранжерията, нужни на техните зеленчуци. Необходими са и ежедневни грижи за поддържането на добро фитосанитарно състояние на растенията, което осигурява произвеждането на първокласни плодове.

“Предизвикателство е първо да произвеждаш продукт, който българинът слага на трапезата си. В този смисъл за нас е особено важно той да бъде чист и вкусен. Удовлетворението идва, когато нашата краставица е разпознаваема, предпочитана и оценена от крайния клиент. В основата на успеха ни е доверието, което имаме към нашите агрономи и екипа работници, сформиран от тях”, категорична е Ганка.

Партньорството между “Загора Био” ЕООД и Kaufland България е поредният пример за устойчивото развитие, което веригата се стреми да подкрепя на базата на успешни дългогодишни сътрудничества. Към момента над 80% от доставчиците и производителите, с които веригата работи, са български. Стопанството на Ганка Желева е едно от многобройните родни стопанства, благодарение на които Kaufland предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай