Три общини с общи пакети за културен туризъм

Три общини с общи пакети за културен туризъм | StandartNews.com

Стара Загора. Три общини - Стара Загора, Нова Загора и Раднево, ще разработят заедно общи пакети за културен туризъм в региона. Проектът, който се нарича „Античното наследство на Тракия" и се финансира от оперативната програма за регионално развитие, бе представен в четвъртък от участниците.

Общата допустима стойност е малко над 470 хил. лв, като съучастието на общините е само 5 на сто. „Вече е избран изпълнител, който ще огледа и оцени предлаганите културно-исторически обекти, заедно със съпътстващата инфраструктура и местата за настаняване и хранене реди да бъдат окомплектовани самите туристически пакети", поясни Ваня Сотирова, зам.-кмет на Стара Загора, водещ партньор в проектната схема.

Културните паметници са от праисторията, античния период и Средновековието. Сред тях са прочутата Карановска могила край Нова Загора, античния комплекс „Августа Траяна" и съвсем пресния археологически парк край Раднево.

В продължение на около година партньорите ще търсят добрия опит и сътрудничеството в туристически изложения, панаири и борси. Ще изработят рекламни диплянки, както и директна реклама за медиите на своите обекти и пакети на няколко езика – английски, немски, руски и румънски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай