Старт не означава, че АЕЦ Белене ще заработи веднага

Старт не означава, че АЕЦ Белене ще заработи веднага  | StandartNews.com

Габрово. "Намерението да се стартира АЕЦ Белене не е означава, че централата ще заработи веднага", каза на форума на социалистите на Бузлуджа министърът на енергетиката Драгомир Стойнев, предаде БНР.

"В момента се прави оценка на икономическо-техническия анализ на проекта, правят се прогнози относно бъдещите потребления на електроенергия в дългосрочен план. Този текст, който го видяхте в програмата, бе записан и в плана "Орешарски", имаше го и в програмата на БСП, но това по никакъв начин не означава, че от утре стартираме проекта. Ние сме заявили, че държавата няма да издава банкови гаранции, този проект няма да бъде върху гърба на българските данъкоплатци". В момента няма инвеститор", каза Стойнев.

Драгомир Стойнев каза още, че земетресението в района на мина Ораново не е попречило на издирвателната операция за миньорите.

"Той епицентърът е бил именно в Ораново, но това не е попречило на работата на спасителите, напреднали са с 12 метра, вървиме по план, за съжаление желанието ни по-бързо да стигнем до заградените момчета бе възпрепятствано и самите спасители предпочетоха авариен план за действие, което удължава спасителната операция". заяви Стоинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай