Само в "Стандарт"! Плащаме за 10 секунди с мобилния номер

214 млн. евро повече за година изпратиха у нас българите в чужбина, каза в ексклузивно интервю подуправителят на БНБ доц. Петър Чобанов

Само в "Стандарт"! Плащаме за 10 секунди с мобилния номер | StandartNews.com

Мобилният номер сменя банковата сметка. На българския пазар вече съществува услуга за извършване на т. нар. P2P преводи с посочване на мобилен номер вместо номер на сметка. Такава услуга се предлага в рамките на платформата за незабавни плащания Blink, позволяваща извършването на преводи в левове в рамките на 10 секунди по всяко време на денонощието. Това съобщи в ексклузивно интервю за "Стандарт" подуправителят на БНБ доц. Петър Чобанов, ръководител на Управление "Банково".

Друга иновация на платежния пазар е употребата на смарт устройства - телефони и таблети, като софтуерни ПОС терминали, способни да приемат плащания с физически платежни карти, както и с платежни инструменти, интегрирани в мобилен телефон, каза още Чобанов.

214 млн. евро повече за година изпратиха у нас българите в чужбина, съобщи още подуправителят на БНБ.

* Как са се променили кредитите и депозитете

* Колко са новине милионери в България

Четете интервю на подуправителя на БНБ доц. Петър Чобанов, ръководител на управление "Банково", в новия брой на "Стандарт", който вече е на пазара!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай