Петкова: Предстоят проверки на всички ЕРП-та

Петкова: Предстоят проверки на всички ЕРП-та | StandartNews.com

София. Всички електроразпределителни предприятия ще бъдат проверени, обяви пред журналисти в парламента енергийният министър Теменужка Петкова.

„Към настоящият момент са факт резултатите от проверката, която експерти на Министерство на енергетиката извършиха в „Енерго-Про", допълни тя.

Петкова посочи, че са започнали с това дружество заради двете сметки за ток, които 5% от абонатите са получили през януари като до 10 февруари настъпва падежа двете фактури да се платят.

От Министерството са проверили и каква информация може да се получи през сайта на „Енерго-Про", като се е оказало, че тя е само за последния отчетен период.

„Няма възможност абоната да се върне назад и да провери какво е било неговото потребление назад във времето", каза още тя и добави, че това е сериозен проблем и не съответства на директива за информираността на потребителите на електрическа енергия. Петкова заяви, че ще уведомят ДКЕВР, тъй като е в нейната компетентност да предприеме съответните действия, така че да бъдат защитени в максимална степен интересите на потребителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай