Нови правила в ЕС за картовите плащания

Относно бързите плащания в евро

Нови правила в ЕС за картовите плащания | StandartNews.com

Европейският съвет днес прие правила, благодарение на които незабавните картови плащания в евро ще станат напълно достъпни денонощно, предаде Ройтерс.

Решението се очаква да помогне на компаниите за платежни услуги от Европейския съюз да се конкурират по-успешно с американските фирми за картови разплащания "Виза" (Visa) и "Мастъркард" (Mastercard).

"Благодарение на новия еврорегламент потребителите в ЕС ще могат да осъществяват преводи в евро в рамките на 10 секунди по всяко време, включително в извънработно време. Това ще бъде възможно не само в рамките на една и съща държава, но и в друга страна от Евросъюза", посочва Европейският съвет.

Бързите плащания в евро ще бъдат валидни и в страните от Евросъюза, които не са част от еврозоната, се посочва в съобщението на Евросъвета. В момента те може да отнемат до няколко работни дни, посочва Ройтерс, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петко
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи