Защо Мъск "нахрани" лаптоп класата и хоум офиса

Ето какво иска най-богатият човек

Защо Мъск "нахрани" лаптоп класата и хоум офиса | StandartNews.com

Дистанционната работа преобърна корпоративна Америка, освобождавайки много работници от смазващи пътувания и разсейване в офиса, като същевременно вбеси също толкова много шефове.

Най-богатият човек в САЩ обаче заяви, че е време несклонните към работа в офиса да "престанат със своята морална надменност относно работата от вкъщи".

"Лаптоп класата живее в измислен свят", каза главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск по време на интервю за CNBC от фабриката на компанията в Остин, Тексас. "Вижте автомобилният сектор. Тук работят ли хора от вкъщи? Разбира се, че не", заяви Мъск.

.„Хората, които произвеждат коли, обслужват ги, строят къщи, ремонтират ги, правят храната и всичките други неща, които хората консумират – те трябва да ходят на работа, но вие не", продължи Мъск. "Не става въпрос просто за продуктивност. Става въпрос за нещо морално погрешно", добави той.

Мъск заяви, че иска служителите на Twitter и Tesla да работят в офиса. Но по време на интервюто той добави, че „работната седмица би могла, да речем, да продължи от понеделник до четвъртък, вместо от понеделник до петък“.

Мъск прави тези коментари в момент, в който все повече мениджъри се опитват да накарат служителите си да се върнат в офиса, след като пандемията направи дистанционната работа и срещите в Zoom, Teams и други платформи нещо стандартно в корпоративния живот.

Вярно ли е, че работещите от вкъщи млади хора вредят на производителността?Твърде лесно е да се предположи, че работещите дистанционно са „безделници“.Някои мениджъри изпитват трудности в управлението на хибридни работни графици и се оплакват, че дистанционната работа е навредила на фирмената култура и е се е оказала пагубна за човешките взаимоотношения.Критиците на този аргумент обаче смятат че "фирмената култура" е просто опит да се изфабрикува романтична идея за офиса в опит да се контролират служителите и да се извлече повече работа от тях.

/profit.bg/

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай