Хювефарма придобива продукти и свързаните с тях производствени мощности от Zoetis

Хювефарма придобива продукти и свързаните с тях производствени мощности от Zoetis | StandartNews.com

Хювефарма, международна ветеринарна фармацевтична компания, обяви днес, че придобива определени активи от Zoetis, LLC, които включват продукти, две собствени производствени площадки на Zoetis, както и една такава обект на лизинг, всички базирани в САЩ. Активите, асоциирани с тази сделка, включват международно портфолио от медикаментозни фуражни добавки, между които Albac® (с изключение на пазара в САЩ) и Bio-Cox®/ Salinomax®, както и Inovocox® EM1, водеща ваксина срещу кокцидиоза при бройлери.

Заедно с тези продукти, Хювефарма придобива и поема контрол над производствени заводи в САЩ, с местонахождение в Laurinburg, Северна Каролина и Van Buren, Арканзас. Други активи, обект на сделката са основни търговски марки водоразтворими ветеринарномедицински продукти: R-Pen®, Oxytet®, Sul-Q-Nox, CTC, Lincomycin, Poultry Sulfa и Neo-Sol®, включително предприятие за формулиране, в Longmont, Колорадо. Други фармацевтични брандове, които се придобиват са Lincocin Forte®, Stockade®, Bacivet®, Combiotic® и Quadrisol® с продажби основно в Европа. Персонала от трите производствени площадки ще бъде прехвърлен към Хювефарма.

„Изключително сме въодушевени от настоящето придобиване от Zoetis, което допълнително укрепва и развива отговорността ни към нашите клиенти в предоставяне на висококачествени продукти за животновъдството, произведени в заводите ни в ЕС и САЩ. Хювефарма остава вярна на стратегията си за създаване на напълно интегрирана корпоративна структура за производство и предлагане на продукти и услуги от световно ниво за глобалната ни клиентска база. Ние сме убедени, че силните търговски марки, свързани с тези активи, ще продължат успешно да укрепват нашите позиции на ключовите пазари и да увеличават потенциала ни за растеж." заяви Кирил Домусчиев, Президент и собственик на Хювефарма.

„Това придобиване извежда на предни позиции стратегията на Хювефарма на ветеринарно- фармацевтичния пазар и допълнително засилва настоящото ни портфолио от продукти. Това е още един повратен етап за компанията ни и ние с нетърпение очакваме пълното интегриране на продуктите и производствените мощности, така че да се реализира добавената стойност, която тези придобивания ще донесат на Хювефарма и на нашите клиенти в световен мащаб." казва Glen Wilkinson, Президент Хювефарма, САЩ.

Продуктите ще бъдат предлагани от Хювефарма от 1 февруари 2016, като дотогава ще продължат да бъдат поръчвани от Zoetis.
Хювефарма e частна международна ветеринарно-фармацевтична компания със седалище в София, притежаваща широко портфолио продукти за птицевъдството, свиневъдството и говедовъдството. Мисията на компанията е разработването и производството на продукти от световен клас, с акцент върху предоставяне на високостойностни и ефективни решения за животновъдството.

Хювефарма продава продуктите си в повече от 90 страни, чрез своите дъщерни компании във всички основни животновъдни региони и производствени предприятия в ЕС и САЩ. Във всеки един от филиалите и производствените площадки на Хювефарма работят висококвалифицирани служители с дългогодишен опит в сектора и познаване на местните пазари и клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай