Делян Добрев отряза претенциите на ТЕЦ-Сливен

Делян Добрев отряза претенциите на ТЕЦ-Сливен | StandartNews.com

Промените в Закона за енергетиката са съобразени с европейските директиви. Това обяви в Сливен председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

Ден по-рано местната Топлофикация излезе с открито писмо и съобщение, че от началото на април дружеството ще спре работа с всички произтичащи от това последици и за 13 000 абонати в Сливен, и за 700 миньори в "Мина Черно море Бургас", откдето се купуват въглищата. "Промените в закона предвиждат изкупуване само на комбинирана еленергия, произвеждана от тецовете в страната. Допълнителната енергия, при която няма производство на топлинна енергия, обаче няма да се изкупува", бе категоричен бившият министър. Това не е приумица на българската държава, а задължение на страната ни по европейските директиви, което в продължение на години не се спазваше, каза той. Междувременно ръководството на ТЕЦ-Сливен днес е на поредната среща в енергийното министерство.

Делян Добрев изрази съжаление, че до момента няма нито един действащ интерконектор за доставка на газ от съседна държава. Румънският, който бил готов през 2014, не бил пуснат в експлоатация поради проблеми в подводната част, която трябвало да се изпълнява отново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай