Чобанов: Няма увеличаване на дълга

Чобанов: Няма увеличаване на дълга | StandartNews.com

София. „Нямаме увеличаване на дълга. Приказките, които чувам, приемам като произволно боравене с големи числа", обяви пред TV7 финансовият министър Петър Чобанов по повод твърдението на ГЕРБ и Реформаторския блок, че дупката в бюджета е 10 млрд. лв.

Според него говоренето за фалит на държавата спира икономиката, а това, което се случва има политическа цел и не бива да се смесва експертното с политическото.

„Инвестициите категорично се увеличават, както и доверието на бизнеса, че ще се развиват. Тези приказки за фалит могат да доведат до спирачка за икономиката. Не е държавнически подход да продължават с тези приказки", каза още Чобанов.

Финансовият министър отново посочи, че фискалният резерв е достигнал 6 млрд. лева, както и че трудовият пазар се раздвижва.

Чобанов каза още, че правителството върви стъпка по стъпка в изпълнението на програмата си.

„Приоритети в програмата на кабинета са образованието и публично инвестиционната програма. Социалната политика също се развива след години замразяване", обясни още Чобанов.

По повод напрежението в спешната помощ Чобанов обяви, че основните разговори за увеличение на заплатите се водят за следващата бюджетна година. По думите му такова може да бъде заложено, само ако цялото правителство прецени това за приоритет и той не може да вземе еднолично решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай