Бил Гейтс инвестира $2 млн. в проекти за климата

Човечеството трябва да промени физическата икономика с темпове, невиждани досега, казва милиардерът-филантроп

Бил Гейтс инвестира $2 млн. в проекти за климата | StandartNews.com

Основателят на Microsoft Бил Гейтс иска да инвестира общо 2 млрд. долара в проекти и стартиращи компании през следващите пет години, които работят за предотвратяване на климатичните промени.

Необходими са иновации за предотвратяване на климатична катастрофа. Това не е невъзможно, но би било много трудно, изтъква Гейтс в коментари, публикувани в германския бизнес ежедневник "Ханделсблат", пише money.bg.

Гейтс също така призова за петкратно увеличение на правителствените инвестиции в научни изследвания за чиста енергия и други иновации в областта на климата в световен мащаб през следващото десетилетие.

Предприемачът и филантропът изчислява, че годишно ще са необходими изследвания на стойност поне 110 млрд. долара.

В новата си книга "Как да избегнем климатична катастрофа" Гейтс призовава емисиите на въглероден диоксид (CO2) да бъдат напълно премахнати до 2050 г. в опит да се избегнат огромни екологични и икономически щети.

Гейтс казва, че човечеството трябва да промени физическата икономика с темпове, невиждани досега. Освен това той смята, че данъците върху CO2, търговията със сертификати и алтернативните енергии като слънчева и вятърна енергия са задължителни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай