Димитър Байлов: Трябва лично отношение за разрешаване на ежедневните грижи на жителите на „Младост”

Димитър Байлов: Трябва лично отношение за разрешаване на ежедневните грижи на жителите на „Младост” | StandartNews.com

Димитър Байлов, кандидат на движение „Напред България" за общински съветник в София и районен кмет на „Младост"

Г-н Байлов, вие сте едно лицата на публиката на ФК Левски в София последното десетилетие, дойде ли време за влизане в политиката? Какво Ви тласна към това решение?

С напредването на възрастта и на база на натрупания вече житейски опит осъзнах, че всъщност политическите решения които се вземат последните 25 години в България са изключително грешни и не отговарят на интересите на обикновените, нормалните хора на България. Уверен съм даже, че изключително голяма част от тези решения дори пречат за нормалното развите на българското общество и не го тласкат към просперитет,а в обратна посока – към деградация. Именно дългите ми години работа с публиката на Левски са ме научили че обикновеният човек обикновено взема най-правилните решения – не лъже, а казва истината и излага нещата такива, каквито са. Славни години и безброй хубави моменти с безпорно най-вярната и обичаща до лудост отбора си публика,която ме научи, че човек който следва целите и държи на думата си, рано или късно стига до успеха.Вярвам сляпо и не подлагам на съмнения това на което ни е учил Васил Левски, като едно от тях е "дела трябват,а не думи"...много се приказва,много се обещава...дела малко и то се половинчати!Абсолютно съм убеден че,думите и делата на Апостола на свободата са особено важни и изключително необходими в днешните тежки и безпътни времена!

Избрахте движение „Напред България" поради лични причини или други подбуди? Какво Ви насочи към тази конкретна партия?

Познавам лично ръководството на движението в лицето на председателя на „Напред България" и водач на листата ни Зорница Атанасова, на Тодор Славков и кандидатът ни за кмет на София Страхил Ангелов. С последните двама съм близък от над 15 години и съм свидетел на високите им човешки качества - приемам ги като хора, не като политици. Особено се възхищавам на личния пример на Страхил Ангелов, който показа недвусмислено че не търпи демагогията и влиянието на олигархията в партията, на която беше член. Той доказа, че е достоен човек който не се страхува да каже истината в очите, колкото и често да е болезнена. Що се отнася до личния ми мотив да се включа в движение „Напред България" - абсолютно съм убеден че житието, битието и мисленето на българския народ последните 25 години са резултат от безотговорно отношение на управлявалите ги и вярвам, че това все още може да се промени.

Вие сте кандидат за общински съветник в София и районен кмет на „Младост" – един от най-бързо развиващите се квартали на София последните години – какво ново имате да даде на квартала?

Всички кандидати за управници в София, стари и нови, говорят едно и също – ще откриват и ремонтират паркове и градинки, улици и улично осветление – все неща които са заложени по дефиниция в задълженията на кметовете и общинските съветници. Не смятам че асфалтирането на една напълно разбита градска улица или подмяната на нейното осветление е постижение, защото това е ежедневно задължение на общината. Също така смятам че човешкият фактор и грижата за обикновения човек са в пъти по-важни от така модерното в наши дни повтаряне до втръсване на дребна демагогия за градското управление. Кандидатите на тези избори повтарят едно и също – кучетата, районите, осветлението – имаме много по-сериозни проблеми, които не трябва да се оставят на заден план за сметка на дребни битовизми. Говоря за демографския проблем на столицата и страната със застаряването на нацията, за тоталната липса на чувството за патриотизъм у подрастващите, за липсата на елементарно възпитание в отношенията между хората, на уважение към възрастните, към постигналите, към можещите.

Виждате ли належащи проблеми на квартал „Младост", които най-спешно трябва да се разрешат? Какви са Вашите мерки за справяне с тях? Имате ли идеи какво трябва да се промени в ежедневието на жителите на Младост, за да е по-комфортен животът им?

Когато говорим за проблемите на „Младост" аз посочвам дребни неща, които са важни за ежедневното функциониране на квартала. Говоря за организирането на въртешния градски транспорт, така че да е функционален и в интерес на жителите на Младост и по специално говоря за линиите 306 и 111. Знаете ли, че в момента е почти невъзможно да стигнеш от „Младост" до бившия хотел Плиска? Искам да се въведе на цялата територия на квартала еднопосочно движение по вътрешните улици. Това няма да реши напълно проблемите с движението, но най-малкото ще има ред, липсата на който вбесява хората. Имам предвид цяла серия подобни мерки, които да улеснят ежедневния живот на хората. Аз съм момче от квартала, в него съм израстнал и проблемите на жителите на „Младост" са и мои лични проблеми. Няма нужда да ми разказват приказки от 1001 нощ – достатъчно дълго съм живял по улиците на „Младост" и не падам от Луната - проблемите на хората са ми до болка познати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай