Висш офицер карал военни да му правят ремонти вкъщи

Висш офицер карал военни да му правят ремонти вкъщи | StandartNews.com

Висш офицер от Българската армия е карал свои подчинени да му правят ремонт вкъщи във време, в което те е трябвало да изпълняват воинските си задължения, съобщи Софийска военно-окръжна прокуратура.

Командирът на 61-а Стрямска бригада бригаден генерал Димитър Шивиков е привлечен като обвиняем, тъй като "се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерство на отбраната и Въоръжените сили на Република България". Нарушението е станало на 12.03.2015 г.

Спрямо бригаден генерал Димитър Шивиков е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1000 лв.

Пред БЛИЦ висшият офицер коментира, че четиримата военнослужещи са му помогнали за извършването на ремонта на доброволни начала. Единият от мъжете е кум на генерала. "Това е една кокошкарска история", заяви той пред "Фокус".

Той е служил като национален командир на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада "Специални сили" - "Там, където другите не могат". Негова е и заслугата за доизграждането на православния храм в района 68-а бригада. Именно неговата 61-а Стрямска бригада пък помогна при разчистването след взривовете в Иганово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай