Трима осъдени за убийство на старец

Трима осъдени за убийство на старец | StandartNews.com

Плевен. Веселин Венков и Милен Илиев ще лежат по 13 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим за грабеж и убийство на възрастен мъж от плевенското с. Славовица. Техният съучастник Иван Динчев, който не е съпричастен към убийството на жертвата, е наказан на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода за грабеж и притежание на незаконни боеприпаси.

Тримата млади мъже са съседи на 88-годишния Тодор Дилов. На 13 март миналата година те нахлули в дома му, за да го оберат. Старецът бил удрян до смърт с бухалки и ритници. След побоя нападателите претършували къщата и двора. Отмъкнали две метални цистерни, метален капак, циркуляр, печка от бойлер на дърва и друга дребна покъщнина. Взели и 4 лева на монети. Плячката им е на обща стойност 910 лв. Възрастният човек е живеел сам. Трупа му открили служителите от социалния патронаж.

Двамата убийци трябва да заплатят солидарно кръвнина на близките на дядо Тодор в размер на 30 хил. лева. Присъдите подлежат на обжалване и протестиране в апелативния съд във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай