Старозагорски магистрати с добри показатeли за миналата година

Старозагорски магистрати с добри показатeли за миналата година | StandartNews.com

Стара Загора. През изминалата 2014 г. Старозагорският районен съд е разгледал общо 10 434 броя дела, от които са свършени 9639. От тях 91 на сто са приключили в законните три месеца от постъпването си. Това става ясно от годишния отчет на съда.

Към кроя на м.г. са останали неприключени само 9,3 на сто от всички разглеждани през годината граждански и наказателни дела. Тези добри показатели са въпреки обстоятелството, че реалната натовареност на съдиите /44,97 на сто/ е била над средната за страната, посочва зам.-шефът на съда Живко Желев. Анализът на данните за отменените и изменени съдебни актове показват още, че повишената натовареност не е се отразила на качеството на правораздавателната дейност.

Държавните съдебни изпълнители при Старозагорския районен съд са събрали през м.г. общо 916 262 лева, при постъпили за събиране по изпълнителни дела за над 1,3 млн. лв., сочат още данните в отчета. Съдиите по вписванията пък са вписали 15418 акта, или по 5139 акта средно на човек.

Според председателя на съда Милена Колева добрите резултати през изминалата година са плод и на поддържаната в колектива атмосфера на колегиалност и професионализъм. Тя съобщи, че щатът на Старозагорския районен съд е увеличен с още един съдия, прехвърлен от районния съд в Чирпан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай