Сарафов представи новия си заместник

Кариерата ѝ в съдебната система е преминала през всички нива в органите на съдебната власт

Сарафов представи новия си заместник | StandartNews.com

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Върховна административна прокуратура (ВАП) новия заместник главен прокурор Елена Каракашева, която днес, 01.09.2023 г., встъпи в длъжност. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение

„За мен е изключителен комплимент, че Елена Каракашева прие предложението ми да стане част от екипа, с който ще ръководим прокуратурата, заедно с Мария Павлова. Очакват ни сериозни отговорности“, заяви главният прокурор и изтъкна високия морал и професионализъм на новия заместник главен прокурор.

След подписването на акта за встъпване в длъжност Елена Каракашева се обърна към върховните магистрати от ВАП: „Благодаря за високата чест, която ми оказвате да бъда част от редиците на прокуратурата. Приемам това като предизвикателство след 30 години като съдия в съдебната система. Надявам се да се справяме заедно с работата, която стои пред нас.“

Елена Каракашева бе назначена от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за заместник на главния прокурор на 26 юли 2023 г. по предложение на Борислав Сарафов.

Кариерата ѝ в съдебната система е преминала през всички нива в органите на съдебната власт – от младши съдия в Софийски окръжен съд до председател на Районен съд-Сливница. В периода 2017-2020 г. е заместник председател на Софийски апелативен съд.

От 2020 г. до избора ѝ за заместник на главния прокурор при ВАП е съдия в Наказателна колегия на Върховния касационен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай