Подпалвачът на врачанските тръби ще лежи 5 години в затвор

Подпалвачът на врачанските тръби ще лежи 5 години в затвор | StandartNews.com

Враца. 25-годишният Деян Неделчев ще изкара пет години зад решетките заради големия пожар, който разпали на 1 май миналата година във Враца, съобщиха от съдебната палата в града. Той сам се признал за виновен пред окръжния съд и изказал съжаление за постъпката си. Работил в съседна автомивка и решил да запали тръбите за водопроводи без мотив и под чужда диктовка.

Неделчев донесъл запалителна течност и драснал клечката на тонове тръби, доставени за подмяна на старите по проекта за обновлението на водния цикъл на града. Пламъците осветиха небето над Враца и хвърлиха в ужас живеещите до мястото на пожара, тъй като до него има и бензиностанция. Щетите за фирмите, изпълняващи проекта, са за 323 105 лв. 11,700 лв. щети има и собственикът на склада, в който са били подредени тръбите.

Деян Неделчев се включил в гасенето на огъня като помагал на дошлите веднага пожарникари. Ден по-късно той е аерстуван, тъй като е засечен от охранителна камера да пали тръбите. Задържан е веднага и прекараните 8 месеца в ареста ще му бъдат приспаднати от петгодишната присъда, допълниха от окръжния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай