Новата генерация - поглед към бъдещето

Новата генерация -  поглед към бъдещето | StandartNews.com

Наградихме банкери и юристи

Те са умни, знаещи и можещи. Завършили или специализирали в най-добрите университети по света. Направили своите първи крачки в кариерата. Амбициозни, готови да се докажат в професията. Хората, навлезли в четвъртото десетилетие на своя живот, новата генерация, на която принадлежи бъдещето. Вестник "Стандарт" стартира кампанията "Новата генерация", за да насочи фокуса към тях, да ги покаже на обществото. И да се чуе гласът им. Защото с тях трябва да се гордеем. И да направим така, че онези от тяхното поколение, които са избрали живота на емигранти, да се върнат у нас.

Първият конкурс от кампанията "Новата генерация" стартира в края на миналата година с младите лекари. Талантите в медицината, които искаме да останат в България и да заразят с енергията си студентите в бели престилки.

Последваха банкерите. Хората, които управляват парите и инвестициите ни и на които разчитаме да не се повтарят кошмарните кризи в банките от 1996-97 г. и 2014 г. Кандидатите - на възраст до 40 г. и с поне 5-годишен професионален опит, преминали ситото на банките, бяха оценени от Обществен съвет. За негови членове поканихме утвърдени имена от академичните и научните среди, видни икономисти и финансисти. Журито даде своите точки, а събралият най-голям сбор бе обявен за победител. Имената на първенците бяха обявени на церемония, посветена на Деня на банкера, в присъствието на шефове на банки, депутати, журналисти и общественици.

Третият конкурс от кампанията бе за юристите - адвокати, нотариуси и съдебни изпълнители. Участниците бяха номинирани от адвокатските колегии, от Нотариалната камара и от Камарата на частните съдебни изпълнители. Журито отново бе Обществен съвет, чийто членове бяха представители на правната общност - декани и преподаватели в юридически факултети, известни адвокати, съдия, прокурор, журналист. Церемонията по награждаването, която бе посветена на 25-тата годишнина от приемането на Конституцията на Република България от Седмото Велико народно събрание, се превърна в среща на различни поколения юристи - от студенти, до утвърдени имена, които са намерили своето професионално призвание в различни области на обществения и политическия живот.

Кампанията продължава, вестник "Стандарт" ще ви показва още лица от Новата генерация. Ще публикуваме техните мнения, предложения и идеи за промяна. Ще поставяме проблемите им и ще искаме решаването им. За да могат младите наистина да се почувстват фактори в родината си. И заедно да направим промените, слагащи край на кръвния данък, който плащаме, с изтичането на млади хора през Терминал 2.

Победителите:

БАНКЕРИ

1. Категория "Млад Банкер 2015" - Дончо Донев /Пощенска банка/
2. Категория "Млад експерт" - Деян Стоилов /ОББ/
3. Категория "Социална ангажираност" - Кирил Величков /СИБАНК/
4. Категория "Кариера без граници" - Цветан Петринин /Tи Би Ай Банк/
5. Категория "Бърз старт" - Кирил Георгиев /ОББ/.

ЮРИСТИ

1. Категория "Млад адвокат 2016" - Александър Стефанов
2. Категория "Млад експерт" - Виктор Гугушев
3. Категория "Социална ангажираност" - Борис Харизанов
4. Категория "Дело на годината" - Венцислав Точков
5. Категория "Млад нотариус" - Петко Кънчевски и Петя Иванова
6. Категория "Млад съдебен изпълнител" - Петя Вълкова и Тодор Софрониев

Поощрявайте специалистите във всички области

С приятелски поздрав,
Нотариус Петко Кънчевски

Вашата инициатива „Новата генерация: ЮРИСТИТЕ" е оригинална и иновативна. Продължавайте да подкрепяте и поощрявате младите специалисти във всички области на нашия обществено-културен живот. Бъдете все така прецизни и интересни!

Дръжте медията далеч от обществени интриги

Борис Харизанов, адвокат

С респект и задоволство изказвам моите искрени поздравления, във връзка с честваната от Вас годишнина! Желая на Вас и същевременно Ви призовавам, да държите репутацията на тази национална медия вън от информационната мъгла, вън от зависимости и обществени интриги. Неотдавна бях награден от Вашата медия в конкурса "Новата генерация - Юристите", в категория социална ангажираност. В тази връзка чувствам изключителна гордост за връчения ми приз. Това Ваше действие доказа по безспорен начин Вашата професионалност и най-важното - безпристрастност!
Желая Ви безкрайни професионални успехи!

Защитавате на-високия стандарт - моралът

Адвокат Виктор Гугушев

Имам удоволствието да поздравя вестник „Стандарт" за прекрасния празник, който изданието има. Редица години вестникът и неговият екип се стараят обективно да отразяват българската политическа, социална и културна действителност. Във времена на силна динамика и предизвикателства, пред които е изправена българската журналистика, вестник „Стандарт" успява да запази своята независимост и да бъде защитник на най-високия „стандарт" в българското общество - моралът.
Поздравявам вестника, неговите редактори, екипа и всички читатели по случай техния празник. Пожелавам още дълги години успехи и просперитет.

Кураж, за да давате най-актуалната информация

Венцислав Точков,
Адвокатско дружество "Екимджиев и партньори"

Поздравления на целия екип на вестник "Стандарт" по повод 24-годишнината от създаването му. Неслучайно казват, че в сегашното общество пресата и медиите са де факто четвърта власт. Наличието на надеждни източници на информация е от изключителна важност за гражданите в подложеното на тежки изпитания демократично общество. Чрез пресата гражданите не само научават за случващото се, но и разширяват кръгозора си, прочитайки чужди мнения и гледни точки. В тази връзка Ви пожелавам много кураж, професионализъм и енергия, с които да продължавате да предоставяте най-актуалната информация и анализи на читателите ви.

Посрещнете 25 г. с кампания „SOS за българското училище"!

Доц. д.ю.н. Атанас Семов, член на Обществения съвет в конкурса "Новата генерация: Юристите"

Нека си го кажем честно: няма друг световен стандарт, по който България да е на толкова позорно място, колкото този на свободата на словото и печата. Изпреварват ни дори страни, много по-гладни, по-диви и по-нечленуващи в един или друг съюз... Защото в тия 25 години отново приехме ненормалното за нормално! И отново свикнахме да бъдем лъгани...
Разбира се, вярно е и че българският в. „Стандарт" винаги се е стремял да поддържа висок – поне за нашите реалности – журналистически стандарт. Например с множеството си наистина значими кампании. И тъй като за угасваща нация, като нашата, ролята на образованието е съдбовна, Ви предлагам и моля да отбележите своята 25-а година с кампания „SOS за българското училище"!
За да продължите българополезната си мисия!

Александровска обра наградите "Млад медик"

Осигурихме годишна стипендия за трима лекари и три сестри

"Александровска" болница обра безапелационно наградите "Млад медик". Единадесет приза бяха връчени на 12-ти ноември 2015 г. на официалната церемония, която ознаменува края на кампанията, организирана от в. "Стандарт", Дарик радио и Министерство на здравеопазването. Кампанията се осъществява с подкрепата на "Новартис" и със съдействието на "Медикал парк" ЕООД, Ново Нордиск и ГлаксоСмитКлайн.

Д-р Драгомир Дарданов, асистент в клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия към УМБАЛ "Александровска" бе отличен за най-добрия млад медик на 2015 г. А изпълнителният директор на болницата доц. д-р Костадин Ангелов бе награден като един от четиримата най-добри мениджъри на 2015 г. Специализантът в клиниката по урология д-р Валентин Йотовски получи специалната награда на "Медикал парк".

Годишна стипендия по 400 лв. на месец, осигурена от "Новартис", получиха трима млади лекари и три млади медицински сестри. За лекарите имаше още специален плакет от Здравното министерство и грамота от Лекарския съюз. Призът "Млад медик" 2015 заслужиха още доц. д-р Добромир Димитров, който работи в клиника по онкологична хирургия към УМБАЛ- Плевен и д-р Магдалена Баймакова, асистент по инфекциозни болести в клиника по инфекциозни болести на ВМА - София. С трудния избор на най-добрите млади лекари се нагърби специална комисия на Българския лекарски съюз.

Най-добрите медицински сестри пък бяха класирани Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Това са отличничките Гергана Цолова - ТрУ - Стара Загора, филиал Хасково, Силвия Младенова от МУ-София, филиал Враца, и Таня Франке - Александрова от МУ-София.

Призовете за най-добри мениджъри на болници отидоха при д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда болница София", акад. проф. д-р Иван Миланов, изпълнителен директор на МБАЛНП „Свети Наум" и проф. д-р Виктор Златков, изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом".

Само за 8 месеца кампанията "Млад медик" постигна видими резултати. Здравният министър Петър Москов освободи от таксата 180 лв. всички специализанти. Бяха направени промени в Закона за лечебните заведения, според които НЗОК ще плаща за труда на специализантите. Близо 100 млн. лв.са предвидени за медицинските университети по ОП "Наука и образование на интелигентен растеж". А също така и евростипендии за 1000 млади лекари. Те вече имат възможност да участват в договорния процес по Националния рамков договор с НЗОК. Всички медицински университети в страната вече имат право да провеждат изпити за специалности.

1. Катерогия "Млад медик" - Д-р Драгомир Дарданов от клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия към УМБАЛ "Александровска", доц. д-р Добромир Димитров от клиниката по онкологична хирургия към УМБАЛ- Плевен и д-р Магдалена Баймакова от клиниката по инфекциозни болести на ВМА - София

2. Категория "Миниджър" - Д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска", доц. д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на МБАЛ "Токуда болница София", акад. проф. д-р Иван Миланов, изпълнителен директор на МБАЛНП "Свети Наум", проф. д-р Виктор Златков, изпълнителен директор на СБАЛАГ "Майчин дом"

3. Категория "Медицинска сестра" - Гергана Цолова - ТрУ - Стара Загора, филиал Хасково, Силвия Младенова от МУ-София, филиал Враца, и Таня Франке - Александрова от МУ-София.

ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ 2015

Категория „Атракция"

1. Остров Св. Анастасия – Бургас
2. Вила Армира - Ивайловград
3. Крепост "Баба Вида" – Видин
Категория „Съкровища „
1. Панагюрско съкровище
2. Рогозенско съкровище
3. Варненското злато

Категория „Открития"

1. Гробницата на Севт III
2. Аква Калиде
3. Гробът на деспот Слав

Специална награда за атракция - Базилика "Света София", София

Специална награда за атракция - Аладжа манастир, Варна

Специална награда за спа дестинация - парк хотел "Пирин", Сандански

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай