Извергът от Маломир обесен в килията (ОБЗОР)

Извергът от Маломир обесен в килията (ОБЗОР) | StandartNews.com

Убиецът на британката Джанет може да е жертва на арестант

Извергът от Маломир Иван Николов, арестуван за за изнасилването и жестокото убийство на британката Джанет Бенет в края на юли, бе открит обесен в килията си. "Успял е да накъса чаршафа и се е обесил на него, използвайки решетката на прозореца", обясни вчера окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. Николов издъхнал около 22,30 ч на 25 август. По-късно вчера обаче стана ясно, че разследващите са открили улики, че обвиненият за убийството най-вероятно е обесен от свой съкилийник или от надзирателите.

Затова прокуратурата е започнала разследване за умишлено убийство, стана ясно от думите на прокурора Дойчев. Трупът на 40-годишния мъж е открит обесен на примка, тялото му висяло на металната решетка зад прозореца. Никой от тримата дежурни полицаи не е чул и видял станалото, стана ясно от думите на окръжния прокурор.
Основното доказателство на разследващите, които смятаха Николов за убиец на Бенет, бяха боксерките му с неговата ДНК, които бяха открити непосредствено до обгорения труп на жената. 67-годишната англичанка Джанет бе открита на 31 юли вечерта на 200 м от дома й.

Разследващите разкриха, че британката е била изнасилена и горена. Според експертизата на патоанатомите Джанет е била бита и ритана, многократно удряна в главата с твърд предмет, а после запалена.
Иван Николов, който е с няколко присъди за кражби, бе арестуван в начолото на август. През последните години той живеел в село Маломир в къща под наем. Джанет Бенет била нападната, докато разхождала кучетата си. Тя се преместила в България със съпруга си Ник, инвалид на 70 г., преди два месеца. Г-жа Бенет и мъжът й, който е преживял сърдечен удар, се преместили в Маломир от морския курорт в Алтинкъм в Западна Турция. Малко преди да пристигне у нас, британката преборила рака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай