Бургаската прокуратура се самосезира по строежа край плаж Силистар

Снимка: namoreto.bg

Бургаската прокуратура се самосезира по строежа край плаж Силистар | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира относно възможността за строеж в местността Силистар. Държавното обвинение е разпоредило и на областния управител да упражни контрол за законосъобразност над решение на Общинския съвет в Царево, съобщи БНР.

Прокуратурата пояснява, че местният парламент е одобрил план, който включва и застрояване на парцел от над 22 декара, а и премиерът Бойко Борисов нареди да бъде отменено решението на Общинския съвет.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че с решението си за Силистар общинските съветници не са спазили процедурата предвидена в Закона за устройство на територията.

"Преди да приемат решението, което беше прието, е трябвало според закона за устройство на територията, да попитат Районната инспекция по околна среда, в случая в Бургас, коя процедура следва да бъде включена в изискването, което ще направят към заданието. Те не са попитали затова и това всъщност е нарушение, защото в момента те нямат необходимата процедура. Не им е указано по какъв начин може да се действа, имайки предвид, че става дума за природен парк", поясни Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай