Братът на фараонката Ружа отърва 90 г. затвор

Константин Игнатов пропя срещу сестра си

Братът на фараонката Ружа отърва 90 г. затвор | StandartNews.com

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова, издирвана от САЩ и други държави за измама за милиарди, се спаси от 90 години затвор, пише bg-voice.com.

Константин Игнатов бе задържан в Щатите, но вече не е сред основните обвиняеми по процеса срещу OneCoin, след като се е споразумял с адвокатите на ищците инвеститори. Новината бе разпространена от бизнес изданието Finance Magnates. Подробностите за съдебната спогодба остават неясни, но представители на всички инвеститори, претърпели големи финансови загуби от измамата, заявяват, че „не пречат по никакъв начин“ на по-нататъшно разследване срещу други обвиняеми.

От цитирани документи става ясно, че процесът ще продължи да бъде насочен към друга ключова фигура на OneCoin – сестрата на Константин Ружа Игнатова, която е основател на компанията, считана за Схема на Понци, тоест финансова пирамида.

Българката изчезна през 2017 г., след като бе издадена тайна заповед за нейния арест. Докато точните причини за уреждане на случая засега не са ясни, вече се разбра, че Игнатов  проговори срещу изчезналата си сестра. Станаха известни негови думи, че е предоставил на щатското правителство информация „за престъпленията, които извърших, и всяка информация, която имах за OneCoin и свързаните с тях хора и престъпленията, които са извършени там“.

Игнатов твърди, че те са дело на членове на неговото семейство. Това били сестра му и майка му Веска, която играе важна роля в работата на OneCoin. Самият Константин дори бил наел частен следовател, за да намери Ружа, но той се кълне, че не е разговарял с нея, откакто изчезнала. Преди месеци той твърдеше, че тя се е покрила заради недоволството от вложили стотици хиляди долари инвеститори, които осъзнали, че става въпрос за пирамида.

Игнатов призна, че е лъгал, като преди да бъде задържан, твърдеше, че има контакт със сестра си. Това ставало доста време след като тя вече мина в нелегалност, за да се поддържа спокойствие, че Ружа ръководи бизнеса. Има теория, че криптокралицата може да се появи отново в обществото след броени дни.

В мрежата за видеосподеляне YouTube се появи близо едноминутно клипче, на което на румънски се анонсира среща на OnеCoin инвеститори под наслов „Легендата за One“. Тя ще се проведе от 21 до 23 август. Освен че е посочено, че домакин ще е Букурещ, няма повече данни за конкретното място, пише Блиц.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай