Бивш шеф на Напоителни системи-Пазарджик влиза в затвора

Бивш шеф на Напоителни системи-Пазарджик влиза в затвора | StandartNews.com

Пазарджик. Бившият началник на „Напоителни системи" - град Пазарджик Ангел Даскалов беше осъден на 4,5 години затвор, потвърди присъдата на Районния съд и Окръжният съд в Пазарджик, предаде за „Фокус" Димитър Бозаджиев, съдия по делото от Окръжен съд - Пазарджик.

Лишаването от свобода е по обвиненията в сексуален тормоз и опит за изнасилване на служителки в дружеството. Присъдата на Окръжен съд-Пазарджик е на последна инстанция и не подлежи на обжалване и протест, каза също Бозаджиев.

Обвиненията срещу ексшефа бяха общо пет и по чл. 150 от Наказателния кодекс - четири за блудство и едно за опит за изнасилване на служителки от фирмата. Тормозът е извършен спрямо четири жени от „Напоителни системи" чрез употреба на груба сила и заплахи за уволнения от страна на директора. Обвиненията срещу Ангел Даскалов бяха повдигнати през октомври 2012 година след жалби на пострадалите жени, като той бе отстранен от заеманата длъжност, а съдът му определи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай