5 г. зандан за даскал педофил

5 г. зандан за даскал педофил | StandartNews.com

5 години ще търка нара в затвора учител педофил. Варненският окръжен съд призна за виновен за блудство с малолетни момичета 62-годишния Свилен Кирчев. Той ще изтърпи най-тежкото от определените му наказания - лишаване от свобода за срок от 5 години при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. 62-годишният насилник е преподавал физика, математика, английски език и информационни технологии.

В периода от 15 септември 2012 г. до 8 януари 2014 г. в село Царевци Кирчев  блудствал със седем малолетни, които били негови ученички. Според изслушаните в съда показания на свидетели учителят живеел на съпружески начала с директорката на училището. При първото оплакване на ученичка от действията му директорката повярвала на думите на учителя и не взела мерки. Седемте момичета, станали жертви на похотливия даскал, са били разпитани от магистратите чрез видеоконферентна връзка със зала, където те били заедно с родители, педагог, психолог и социален работник.

На родителите на три от момичетата Кирчев ще трябва да брои по 4000 лева заедно с лихвата, реши съдът. На него му е наложена мярка за неотклонение от 500 лева. Той може да обжалва пред Варненския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай