Жега в парламента. Министър отговаря на 11 въпроса

Премиерът е извън страната

Жега в парламента. Министър отговаря на 11 въпроса | StandartNews.com

Четирима министри ще отговарят днес на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на 11 въпроса относно ремонти и състояние на републиканските пътища, изграждане на мостове и др.

Румен Радев, министър на енергетиката ще отговори на един въпрос относно изграждане на хранилище за дългосрочно съхраняване на отработено ядрено гориво в България.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на един въпрос относно обособяване на вододайната дома на град Брацигово, община Брацигово.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса относно с позицията на страната ни за нови геномни техники за изработка на храни и относно подпомагане на дребните и средни селскостопански производители.

Поради командировка извън страната в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министър-председателят на Република България Николай Денков, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, министърът на финансите Асен Василев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Поради неотложни ангажименти в заседанието за парламентарен контрол няма да участват още и министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай