Жега в парламента! Калин Стоянов с разкрития за мигрантите

Инфарктен парламентарен контрол

Жега в парламента! Калин Стоянов с разкрития за мигрантите | StandartNews.com

Жега в парламента за мигрантите. Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов ще отговаря по време на редовния парламентарен контрол на въпрос относно прехвърлянето на мигранти в България, съгласно Дъблинския регламент.

Стоянов ще отговаря и на още два въпроса, единият за разкриване на Районно полицейско управление в Роман, област Враца, зададен му от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, а другият относно Академията на МВР, зададен от БСП.

Освен вътрешния министър в оставка, още 6 министри ще бъдат част от седмичния парламентарен контрол.

Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, ще отговори на шест въпроса: относно лошото експлоатационно състояние и нуждата от рехабилитация на републикански път III-208, от разклона за с. Ябълчево, община Руен до град Айтос, относно състояние на републикански път I-6 "Карнобат - Айтос - Бургас, от км 449+012 /гр. Карнобат - КПП/ до км 485+704 /кв. Ветрен/, относно изграждане на път I-5, обходен път на град Кърджали, относно подобряване на инфраструктурата на път I-3 от републиканската пътна мрежа, в отсечката с. Джурово - с. Осиковица - с. Осиковска Лакавица до гр. Правец, относно това дали е основателно възобновяването на работата на Държавната приемателна комисия и въвеждането в експлоатация на площад "Йордан Радичков" в гр. Берковица и на един въпрос относно лошо състояние на път II-13, в участъка между гр. Долни Дъбник и гр. Искър и спешна необходимост от ремонт.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите в оставка, ще отговори на два въпроса от „Възраждане“: относно спазено ли е действащото законодателство при провеждане на процедурата от Басейнова дирекция - "Дунавски район", гр. Плевен по издаване на Разрешително за водовземане от минерална на ДИРАДА 2011 ЕООД и Разрешително за водовземане на МИНЕСА ЕООД от Сондаж № 1 на находище на минерална вода - "Бързия" и относно наличие на незаконно сметище в общински поземлен имот в землището на село Липен, община Монтана.

Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика в оставка, ще отговори на два въпроса: относно проблеми в работата и използването на помещенията от фокус-точка Габрово по Проект "Развитие на социалната икономика", и относно операция "Топъл обяд", по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 - 2027 г. - актуализиране на разходите за единицата продукт топъл обяд и останалите разходи.

Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията в оставка, ще отговори на два въпроса от „Възраждане“ относно нападението над служители на БДЖ на гара Синдел и относно продажбата на билети от Централна гара - София.

Кръстю Кръстев, министър на културата в оставка, ще отговори на въпрос относно мерки за подобряване на защитата на културните и историческите ни забележителности след вандалска проява в крепост Червен, община Иваново, област Русе.

Румен Радев, министър на енергетиката в оставка, ще отговори на въпрос от Борислав Гуцанов от БСП относно подземно газово хранилище „Чирен“ като стратегически обект от национално значение в енергетиката и обект от значение за националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай