Заради Альоша! Ген. Атанасов посече шефа на руската Дума

Председателят на ДСБ написа остро писмо

Заради Альоша! Ген. Атанасов посече шефа на руската Дума | StandartNews.com

Председателят на ДСБ се съгласява с оценката за партията му като вражеска, най-антируската и най-пронатовската в България

Политически спаринг заради паметника на Альоша в Пловдив. Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, основен кандидат за поста председател на НС, е изпратил отговор до председателя на Държавната Дума Вячеслав Володин на декларацията на руските депутати отпреди няколко дни в защита на Альоша в Пловдив. Тя е по повод инициативата на съветниците от ДСБ в града да бъде демонтиран паметникът на Бунарджика. Голяма част от декларацията бе посветена на "вражеската партия" ДСБ, която въвлича България в "авантюрите на НАТО".

Атанасов изпрати твърд отговор, в който се съгласява само с оценката за партията му като вражеска, антируска и пронатовска и изразява убедеността си, че Русия ще изгуби войната. Ето отговора на Атанас Атанасов:

Г-н председател,

Обръщам се към Вас във връзка с разпространеното от посланик Елеонора Митрофанова изявление на Държавната Дума на Руската федерация относно иницативата на общинските съветници от ПП „Демократи за силна България" в Пловдив за демонтиране на паметника на съветската армия „Альоша".

Първо, намирам изразената позиция за недопустима. Съдбата на паметниците, наследство от престъпния комунистически режим у нас, може да бъде решавана единствено от българската държава. В частност – решението за „Альоша" ще бъде взето от местната власт и гражданското общество в Пловдив. Руската Федерация не е и няма как да бъде страна в този дебат.

Второ, доколкото приетата декларация представлява еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната Ви води срещу България след 2014 г., съм длъжен да подчертая следното – за нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината.

Истината е, че на 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България. Установеният насилствено след 9-ти септември престъпен комунистически режим започва зверска саморазправа със своите политически опоненти, представители на интелигенцията, на църквата, на местната власт. Жертвите му само в първите няколко дни са хиляди. Огромна част от тях – активни борци срещу включването на България на страната на Оста във Втората световна война, включително български държавници, обявили война на нацистка Германия седмица преди да бъдат свалени насилствено от власт, в нарушение на действащата Търновска Конституция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
Дони
преди 2 месеца

Изтрийте "съвета" за виаграта на koralle700.Следете какво се пише и изстривайте,когато е нужно.

Откажи
Даниел
преди 2 месеца

Моля администрацията на сайта да не допуска такива реклами,като тази за съвета за виаграта.Изтривайте ги своевременно.

Откажи
NEMO
преди 2 месеца

Мисля, че ГНОМът малко е нисичък да "посече" Председателя на Държавната Дума на Русия. Спомнете си и пророкуването на един нисичък / като тоя измислен генерал / ефрейтор с мустачки, че ще смачка Русия за 3 месеца.Спомнете си и краят му.

Откажи
Даниел
преди 2 месеца

Генерал Атанасов ще завърши като Хитлер.Скоро ще му дойде и краят

Откажи