Захариева: Радев не може да работи без Външно

Нито едно посещение в чужбина на президента не може да се подготви без информация от МВнР

Захариева: Радев не може да работи без Външно | StandartNews.com

Президентът Румен Радев не може да работи без Веншно министерство. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в интервю за бТВ по повод обръщението на държавния глава, в което той заяви, че сваля доверието си от кабинета. Не знам юридически какво означава това, но знам, че президентството не може да работи без изпълнителната власт, каза Захариева и подчерта, че дава оценката си от личен опит – като началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев. Нито едно посещение в чужбина на президента не може да се подготви без информация от Външно, ние съдействаме непрекъснато, каза Захариева. И подчерта, че външната политика на страната трябва да е единна.

Не се страхувам от коронавируса, когато пътувам в чужбина, не нося маска, доверявам се на лекарите, каза дипломат № 1. Тя призова да се спазват препоръките на лекарите и експертите

Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация – смъртността при този вирус не е много висока, той засяга хора, които са възрастни и с други заболявания, посочи Захариева.

"Създаден е оперативен щаб у нас, в него има човек от Министерството на външните работи. Готови сме за коронавируса, има термокамери на всички летища, има и на сухопътните граници. Има медицински екипи, осигурено е необходимото количество тестове, болниците се готови, лекарите са инструктирани", отбеляза още Екатерина Захариева.

Министърът на външните работи уточни, че постоянно се актуализира информацията за разпространението на вируса и се прави всичко възможно тя да достигне до хората, които пътуват. Погрижили сме се и за консулските си служители, увери Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай