Захариева: Спрените средства по ОП „Регионално развитие” са възстановени

Захариева: Спрените средства по ОП „Регионално развитие” са възстановени  | StandartNews.com

София. "От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия орган доведе до това, че спрените плащания се възстановяват по ОП „Регионално развитие", обяви министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева

"Доста неща са забавени и доста неща трябва да се свършат. Относно ОП „Околна среда" това спиране е изключително неприятно. Това води до увеличаване на недоверие към институциите", каза Захариева. По думите й, всички те ще бъдат на разположение с цел възстановяване на доверието в дейността на тези проекти, предаде Фокус.

"Обсъждахме и това което трябва да се случи по ОП „Околна среда". Обещахме това да бъде основна задача и вече имаме позитивни резултати", допълни Захариева.

"Очаквам възстановяване на диалога между всички. Възстановяват се плащанията по всички оси на ОП „Регионално развитие". 188 милиона лева са исканията ни и още от днес се възстановяват", уточни Захариева. По думите й, „Околна среда" също ще се извършват периодични плащания.

"Служебният кабинет намира резервни средства, за да извършиплащанията. Не може да се спира фонд „Флаг". Това е добър инструмент, който е работещ", заяви Захариева.

„Диалогът с общините и с камара на строителите е възстановн. Надявам се и следващия министър да го продължи", каза още Екатерина Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай