Йончев: Опитахме се да свършим работа в Тайван

Йончев: Опитахме се да свършим работа в Тайван | StandartNews.com

София. „Няма нищо срамно и скрито в това, което сме сторили. В изумление съм от нещата, които чух тези дни. Не чух обаче едно изказване, което да твърди, че не е трябвало да ходим". Това каза депутатът от Коалиция за България Румен Йончев в телефонно включване по Нова. Той коментира своята визита заедно с още трима негови колеги в Тайван, по време на ваканцията на парламента.

„Опитахме се да свършим някаква работа. Свършихме това, което никой не е свършил през последните няколко десетилетия - срещи с колеги от тайванския парламент и представители на бизнеса. Има интерес от тайвански компании за инвестиране у нас, най-вече в хранителната индустрия", обясни още Йончев.

Неофициално посещение е точното наименование на визитата на депутатите, смята Йончев. Един народен представител в лично качество не може да прави официални посещения, категоричен бе той. В последните пет парламента са извършвани ежегодно такива посещения и нито веднъж те не са били за сметка на българската държава и българския данъкоплатец, стана ясно от разговора с депутата от БСП.

„Поканата получих аз от представителите на Тайван в Атина, които наблюдават България. Поканих колегите, които знам, че имат изявен интерес във външната политика", допълни Румен Йончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай