Яне Янев пак призова за Велико народно събрание

Яне Янев пак призова за Велико народно събрание | StandartNews.com

София. Лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев отново призова за свикване на избори за Велико народно събрание. Според него новоизбраните депутати трябва да предприемат тази стъпка към изработването на нова конституция, защото политическият модел е провален.

По конституция избори за Велико народно събрание се свикват с две трети от гласовете на народните представители.

„На тези избори парите победиха достойнството. Такъв политически разврат, какъвто се случи на тези парламентарни избори, никога не е имало за последните 20 и няколко години. Този политически разврат е предвестник на края на този провален политически модел", обяви Янев.

По думите му единственият спасителен вариант в тази ситуация е „час по-скоро партиите от статуквото да отрезвеят, сами да се вразумят, че трябва да направят отстъпление, че трябва да има разбирателство, за да не погребем държавата".

Янев ще настоява и за провеждането на референдум дали трябва да има нова конституция. Едва когато стигне тази „голяма цел", той ще подаде оставка и ще предаде председателския пост на някой по-млад, отговори Янев на въпрос, дали ще стане поредния лидер в оставка.

„Най-лоша шега ни изигра фактът, че РЗС е патерица на ГЕРБ. След изборите никой вече не вярва на това. РЗС е самостоятелна сила. И наши опоненти са всички четири партии в изпълнителната власт", каза още Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай