Вторник,

Възраждане иска оставката на финансовия министър

От: СТАНДАРТ -
1272
Възраждане иска оставката на финансовия министър
A
A
A

Политическа партия Възраждане иска оставката на финансовия министър Асен Василев.Поводът е подписания от него план за въвеждане на еврото в България като официална валута от 1-ви януари 2024 г., съобщиха от партията на д-р Костадин Костадинов.

Възраждане организира през 2018  г. подписка  за провеждане на национален референдум за невъвеждане на еврото в страната ни и за запазването на българския лев. Бяха събрани подписи на 221 122 пълнолетни български граждани с избирателни права.

"В българското общество няма консенсус по въпроса за въвеждането на чуждата валута.Напротив, обществените нагласи за запазване на българския лев са в пъти по-големи от тези за премахването му.В момента служебното правителство не представлява никого освен самото себе си и президента, който го е назначил. Зад него не стои нито една партия, няма и парламент.В ситуацията, в която се намираме, не може да се вземат подобни решения, които са изключително важни за бъдещето на България.", заявиха от Възраждане.

"Работата на служебното правителство е единствено да проведе честни и почтени избори и да осигури условията за тях.Поради това настояваме министър Асен Василев да си подаде оставката незабавно", категорични са от екипа на д-р Костадинов.

Възраждане съобщи, че днес внася в Министерството на финансите писмо, с което ще поиска среща със служебния министър, "за да се аргументира с какви мотиви той, който представлява само и единствено себе си, обрича спестяванията, заплатите и пенсиите на милиони български граждани на неясно, несигурно и опасно бъдеще".

В случай, че не бъде предоставена възможност за незабавна среща със служебния министър, ще се организира протест с искане на оставката на министъра, съобщиха още от партия Възраждане.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички