Възраждане иска оставката на финансовия министър

Настоява за среща с него заради плана за еврото

Възраждане иска оставката на финансовия министър | StandartNews.com

Политическа партия Възраждане иска оставката на финансовия министър Асен Василев.Поводът е подписания от него план за въвеждане на еврото в България като официална валута от 1-ви януари 2024 г., съобщиха от партията на д-р Костадин Костадинов.

Възраждане организира през 2018  г. подписка  за провеждане на национален референдум за невъвеждане на еврото в страната ни и за запазването на българския лев. Бяха събрани подписи на 221 122 пълнолетни български граждани с избирателни права.

"В българското общество няма консенсус по въпроса за въвеждането на чуждата валута.Напротив, обществените нагласи за запазване на българския лев са в пъти по-големи от тези за премахването му.В момента служебното правителство не представлява никого освен самото себе си и президента, който го е назначил. Зад него не стои нито една партия, няма и парламент.В ситуацията, в която се намираме, не може да се вземат подобни решения, които са изключително важни за бъдещето на България.", заявиха от Възраждане.

"Работата на служебното правителство е единствено да проведе честни и почтени избори и да осигури условията за тях.Поради това настояваме министър Асен Василев да си подаде оставката незабавно", категорични са от екипа на д-р Костадинов.

Възраждане съобщи, че днес внася в Министерството на финансите писмо, с което ще поиска среща със служебния министър, "за да се аргументира с какви мотиви той, който представлява само и единствено себе си, обрича спестяванията, заплатите и пенсиите на милиони български граждани на неясно, несигурно и опасно бъдеще".

В случай, че не бъде предоставена възможност за незабавна среща със служебния министър, ще се организира протест с искане на оставката на министъра, съобщиха още от партия Възраждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай