Василев и Петков представят проекта и екипа си /НА ЖИВО/

Продължаваме промяната, казаха двамата политици

Василев и Петков представят проекта и екипа си /НА ЖИВО/ | StandartNews.com

Продължаваме промяната. В последните 4 месеца започнахме промяната - да срем корупцията и кражбите. Да освободим малкия и средния бизнес, постигнахме 10% растеж. Приоритет номер 3 бе да привлечем високотехнологични инвестиции - заводът в Ловеч. Бюджетът показва, че ресурсът може да се разпредели справедливо. Искаме да продължим и през следващите месеци. Не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен. Ще работим с почтени хора независимо от коя страна са те. Тези хора зад мен изпълняват 4 критерия - да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да няма скандали около тях, което всеки да може да провери. И най-важното - да са почтени. Това заяви Кирил Петков, който представи проекта си с Асен Василев.

Ще дам думата на част от екипа, каза Петков.

Деница Симеонова, магистър инженер, в последните 5 г. работех за развитието на предприемаческата среда. В момента съм социален предприемач. Искам да променя средата. Вярвам, че с този екип тук можем да поставим България на картата на иновациите

Яна Балникова - в последните 4 месеца бях част от екипа на министерството на икономиката. Показахме, че можем да постигнем добри резултати. Имам 14 г. кариера в аутсорсинга, после в биотехнологиите. Родена съм в Габрово. Надявам се да продължим промяната. 

Калина Константинова - завършила съм в САЩ, после в Англия, учила съм икономическо развитие, как една бедна страна може да стане богата. Работила съм в публичния и частния сектор. За последните 4 меесца като зам.министър в отбора на Кирил показахме, че с воля и почтеност можем да постигнем добри резултати.

Казвам се Даниел Лорел, родът ми е от Русе , Монтана и Дупница. Завършил съм в Тел Авив компютърни науки и информатика. След години странстване установих, че България е прекрасна страна, затова преди 10 г. се завърнах. Бях няколко месеца в Комисията по прозрачност в МИ.

Никола Минчев - адвокат. За мен е чест да бъда от екипа на Петков и Василев.

Асен Василев: Имаше много въпроси от дясно и от ляво. Ето в какво вярваме: Истината е, че данъците в България няма нужда да се пипат. Има досаттъчно постъпления в хазната, ако ги съберем. Да имаме и нормално здравеопазване, и нормално образование, и инфраструктура. Но всички контролни механизми са изключени. Където има обществени поръчки - те са били нагласявани. Т.е. плащаме тройно и четворно. Ако започнем да плащаме нормално, ще имаме изключително просперираща държава. Това не е утопия. Получих образование без да ходя на частни уроци - от Хасковската гимнацзия успях да отида в Харвард. Бяхме общо 5 човека. Това показва, че ако има отдадени учители и им се осигурява възможност да преподават, учениците успяват.

Равен старт означава образованието и здравеопазването да са достъпни не само в центъра на София, а и във всяка точка на страната. 

Истината е, че без да пипаме данъците, ако просто съберем това, което държавата трябва да събере, сложат се контролните механизми така, че парите да се харчат както трябва, спрем течовете - тогава това може да се случи. 

Хората няма да се разправят с бюрокрацията, а ще търсят нови партньори. Ще видим че все повече млади хора ще започнат да се връщат в родината. Живял съм 10 г. в чужбина, но тук ми харесва най-много. Но когато си говоря с колегите, те казват: Децата трябва да ходят на училище, родителите ни се нуждаят от качествено здравеопазване. Ако си изчиснтивм ъдржавата, ще можем да се гордеем с нея, каза още Василев. 

Василев: Правителството ще е коалиционно, подкрепяме Радев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай