Цачева: Мнозинството внася предложения за промени в Конституцията на 14 май

Цачева: Мнозинството внася предложения за промени в Конституцията на 14 май | StandartNews.com

На 14 май управляващото мнозинството трябва да представи преди всички парламентарни групи готов проект за промени в Конституцията. Срокът бе поставен от председателят на парламента Цецка Цачева, която днес се срещна с представители на всички парламентарни групи в Народното събрание.

Депутатите от управляващото мнозинство трябва да подготвят текстове, които да бъдат предложени на всички парламентарни групи, до тази дата. Те трябва да преценят и дали да сложат подписа си под проекта за промени.

По-късно ще бъде сформирана парламентарна комисия, която да работи върху предложените промени. Такава може да бъде съставена до края на месец май, обясни Цачева, цитирана от БГНЕС.

Целта е да се търси максимално широка подкрепа от народни представители, които да бъдат вносители на тези промени, каза Цецка Цачева, след като изслуша становищата на всички парламентарни групи. Промяната в Конституцията е общо дело на Народното събрание, а не само мнозинството, каза още председателят на парламента.

В срещата с депутатите участваха министъра на правосъдието Христо Иванов и вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай