Тракийци към Илиев: Време е потомък на тракийци да седне на кметския стол

Тракийци към Илиев: Време е потомък на тракийци да седне на кметския стол  | StandartNews.com

„Крайно време е кметът на общината да е човек с тракийски корени, каквито сме повечето жители на Кърджали". С тези думи се обърнаха към кандидата на ГЕРБ за кмет Илия Илиев членовете и ръководството на Тракийското дружество „Димитър Маджаров" и народно читалище „Тракия 2009". Илиев им гостува по тяхна покана заедно с кандидатите за общински съветници Огнян Иванов и Гроздан Колев.

„Ако си забравим миналото, нямаме бъдеще. Тракийци са истинските родолюбци и будители, които съхраняват традициите в Кърджали и ги предават от поколение на поколение. Вие сте гръбнакът на града, двигателят", подчерта Илиев.

„Питат ме защо не се обединихме около една обща кандидатура срещу ДПС. Защото не това е ключът към победата. Ключът е високата избирателна активност, още на първи тур. Аз 5 години се боря. Не позволявайте да ви разколебаят. Гласувайте по съвест, с разума си. Всеки глас е важен. Имаме шанс, не трябва да го пропиляваме", призова Илиев.

"Тръгнал съм оттук с вашата подкрепа и доверие", сподели вторият в листата на ГЕРБ Огнян Иванов, който е и заместник-председател на Тракийското дружество. Председателят на дружеството Яни Янев и неговите колеги определиха Илиев като кметът, който ще превърне Кърджали в гнездо на българщината, ще отстоява корените и традициите и ще проявява заинтересованост към проблемите на културата, на читалищата и празниците на тракийския фолклор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай