Тошко Йорданов се готви за оставка на правителството

По думите му този парламент е вреден, а „продукцията му е под нулата“

Тошко Йорданов се готви за оставка на правителството | StandartNews.com

В следващия месец, месец и половина може да очакваме оставката на правителството. Така Тошко Йорданов отговори на въпроси на репортери преди началото на новата пленарна сесия.

Според него управляващото мнозинство не върши работа.

"Какво може да очакваме - най-вероятно същите глупости, които направихме в месеците, в които работихме. Всичките приети закони подлежат на поправка. Депутатите трябва да правят качествени закони, а те видимо не правят", коментира Йорданов.

„Няма да подкрепим законопроекти, които ограничават правомощията на президента. Това са предложения, мотивирани от страха на политическите партии. Тези, които са на власт, гледат да се задържат колкото могат“, каза още председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“

По думите му този парламент е вреден, а „продукцията му е под нулата“.

„Ако прегледате колко закона приехме във времето, в което работехме и колко от тях отидоха „на ремонт“ веднага и колко неподготвени са депутатите, които ги предложиха… Този парламент е вреден и това правителство трябва да си ходи“, категоричен бе Йорданов.

„Страхът им от загубата на власт ги мотивира да правя промени в Конституцията. Доколко ще им е здрава „сглобката“, не знам – питайте ги тях“, заяви Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай