Топ кадър на ГЕРБ уби левите с вест за Паметника на съветската армия

Екип от международни експерти ще изготви предложения как да се промени пространството

Топ кадър на ГЕРБ уби левите с вест за Паметника на съветската армия | StandartNews.com

Въпрос на време е Паметникът на съветската армия да бъде премахнат, заяви категорично в интервю за БНТ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той съобщи, че екип от международни експерти ще изготви предложения как да се промени пространството около сегашния монумент.

Сега идва ролята на държавата да изпълни своето задължение като се съобрази с решението на СОС. Георгиев посочи, че очаква областният управител да предприеме всичко необходимо по казуса с премахването на паметника.

По думите му този въпрос е решен и затворен. Ние сме възложили на главния архитект да обяви международен конкурс за да могат гражданите на София да решат, съобразно предложенията, които ще получим от най-добрите архитекти в света, в какво да се превърне това пространство, поясни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Леви активисти на бунт! Ще бранят Паметника на съветската армия

Председателят на СОС коментира и темата за пренареждането на жълтите павета. Той бе категоричен, че на фирмата отговаряща за ремонта няма да се плати нито един лев, ако тя не си свърши работата качествено. Георгиев припомни, че вече фирмата беше глобена със 100 000 лева заради некачественото пренареждане на емблематичната настилка.

По отношение на предстоящите местни избори той заяви, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде обявен през септември. Ние сме най-голямата партия, с най-много структури. В момента текат номинации, демократичен процес, за да няма спускане на парашутисти, уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай