Тонев: Хората не искат да слушат какво ще направиш, а да видят, че си го направил

Тонев: Хората не искат да слушат какво ще направиш, а да видят, че си го направил | StandartNews.com

"Радва ме фактът, че срещите ми с хората преминават в духа на предложено – обещано - изпълнено" – това каза по време на поредната си среща с жители на Гълъбово, кандидатът за кмет на общината Николай Тонев от БДЦ.

"Готова е първата претоварна станция за битови отпадъци за старозагоска област на стойност 3 млн.лв. В ход е изграждането на модерен Младежки комплекс в Гълъбово на стойност 4.4 млн.лв. в парка на града по договор за корпоративна социална отговорност между Общината и AES. Гълъбово ще бъде втората община в страната със саниран блок, след Благоевград. Ще се изпълни и проектът за пълен воден цикъл на община Гълъбово на стойност 34 млн.лв по спечелен европроект. Ремонтирани са основните пътни артерии. Построен e нов околовръстен път. Изградени са нови детски площадки, възстановени са много зелени площи" – даде отчет на симпатизантите си Николай Тонев за част от постигнатото през последния мандат.

Той увери жителите на община Гълъбово, че ще продължи да работи със същия хъс и това, което предстои като работа, ще бъде свършено. Община Гълъбово е първата и единствена засега в страната, която въвежда „умни" LED лампи, които чувствително ще намалят сметките за осветление. Те ще работят в синхрон с камери за наблюдение, за да се осъществи и сериозна превенция на престъпността.

Досегашният градоначалник пое конкретни ангажименти към жителите на общината, които ще бъдат реализирани, ако получи доверието им за следващ мандат. Медникаровци ще имат младежки клуб. На такъв ще се радват и жителите на с. Мъдрец. Те очакват да се организира почистването на р. Соколица, на отводнителния канал и на нерегламентираните сметища, както и да се съдейства за откриването на аптека. За пенсионерите от клуб „Пейо Пеев" в Гълъбово ще има нов дървен навес. Такъв ще се направи и за пътуващите ученици от СОУ „Васил Левски". Ще бъде осигурен транспорт и за средношколците от Професионалната Гимназия по Енергетика и Електротехника в Гълъбово. В ход е изработването на проект за ремонт на сградата на гимназията, както и на Второ ОУ „Христо Ботев". Ще се ремонтират фасадата на училището и спортните площадки в с. Обручище. До дни започва асфалтирането на ул. „Струма" в града. В кв. „Митьо Станев", в с. Великово и в с. Априлово се уточниха възможностите за автобуси през почивните дни и асфалтирането на улиците. В с. Априлово ще се извая бюст-паметник на Георги Михалев. Една дългоочаквана мечта на жителите на село Разделна ще се сбъдне през следващия мандат – изграждането на параклис с името на Пророк Илия – техния небесен покровител, обеща Николай Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай