Тодор Славков от "Напред България" показва крахът на военната ни авиация

Тодор Славков от "Напред България" показва крахът на военната ни авиация | StandartNews.com

До началото на 1990 г. военновъздушните сили на България са наброявали над 700 летателни бойни единици - в днешно време виждаме само стари изтребители, поставени на фундаменти пред историческите музеи. Гордостта на българската бойна авиация е сведена до това чужди сили да пазят въздушното пространство на страната ни. Искаме ли това да продължава!?

Това послание отправя от площада в Нови Хан в нов предизборен клип канидатът на движение "Напред България" за общински съветник в София Тодор Славков. Видеозаписът излага накратко суровата действителност, до която е доведена българската армия, да не разполага с потенициала сама да гарантира суверенитета на нацията.

Повод за заснемането на клипа е наболялата тема с липсата на средства за закупуване на бойни самолети и думите на втория ни космонавт ген. Александър Александров, според който сме имали 701 летателни единици, от тях – 225 бойни самолета и 165 броя в т.нар. „горещ резерв".

Славков е категоричен, че е възмутително при двама живи космонавти, в България да карат да пишат децата в училище съчинения за Аполо 11.

Клипът може да видите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай