Тежък ден в Народното събрание. Какво тормози депутатите?

След спорове в пленарната зала заседанието вчера беше прекратено

Тежък ден в Народното събрание. Какво тормози депутатите? | StandartNews.com

Депутатите продължават работата си в четвъртък с формирането на постоянните парламентарни комисии.

В сряда препъникамък в пленарната зала се превърнаха комисиите – голяма част от тях се оказва, че са с дублиращи председатели. Одобрена беше само Комисията по бюджет и финанси. Оглави я Петър Чобанов от ДПС.

Депутатите създадоха и Комисия по конституционни въпроси. Тя ще работи на паритетен принцип – с равен брой участници от всяка партия.

Комисиите са общо 25, остават за формиране 24. Очаква се разпределението на председателите да е следното: 7 за ГЕРБ , 5 за "Продължаваме промяната", 4 за ДПС, по три за "Възраждане" и БСП, две за "Демократична България" и една за "Български възход".

След спорове в пленарната зала заседанието вчера беше прекратено, а днес председателски съвет ще уточни заместник-председателските места в комисиите.

В дневния ред за четвъртък, който претърпя промяна, фигурира още изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. От ГЕРБ питат за цени, контрагенти и тръжни процедури.

Изслушването на управителя и Управителния съвет на Българска народна банка относно готовността на България за членство в еврозоната, също е част от дневния ред. Вносители са БСП.

Депутатите би трябвало да разгледат и проект на решение във връзка с приемането на еврото с вносители Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай