Стойнев дава ЕРП-тата на прокурор

Стойнев дава ЕРП-тата на прокурор | StandartNews.com

Боровец. Ако до вторник на ЕРП-тата не се разплатят с Националната електрическа компания, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев  ще сезира прокуратурата за престъпление от тяхна страна, а може да се стигне и до отнемане на лицензи. Това заяви самият той  в Боровец по време на семинара на БСП с правителството.

 

"Ако до вторник не се разплатят, съм готов да сезирам прокуратурата за престъпление от тяхна страна. ДКЕВР освен това може да започне процедура по отнемане на лиценза", категоричен бе Стойнев.

 

"Когато чуждестранни инвеститори си позволяват да не спазват българското законодателство, трябва да се предприемат действия", поясни Стойнев.

 

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) вчера даде три дни срок на електроразпределителните дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" да платят задълженията си към НЕК.

 

Това се случи след като Националната електрическа компания (НЕК) подаде жалба в ДКЕВР срещу трите ЕРП-та заради неплатени дългове в размер на 318 млн. лева. Дългът е натрупан от прихващане и неплащане на дължими суми за електрическа енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай