Стотици протестираха в Кюстендил и Дупница

Стотици протестираха в Кюстендил и Дупница | StandartNews.com

Кюстендил. Стотици жители на Кюстендил и Дупница, се събраха на граждански протест срещу възможността Александър Методиев, водач на листата на ДПС в региона, да получи мандат и да влезе в парламента.

Участниците в протеста се подписаха в подписка, с която искат промяна на решението на ЦИК, защото те са убедени, че ДПС ще получи мандат от тяхната област. Тази подписка ще бъде депозирана в ЦИК.

На протеста, който се провежда пред сградата на Областна администрация, в която се помещава и РИК-Кюстендил, присъстват Петър Паунов, Иван Андонов, заместник-председателят на Общинския съвет Ангел Чонев, както и участници в парламентарните избори.

Протестиращите донесоха макет на черешово топче, издигнаха десет метров трансперант с надпис „Кюстендил е град на патриоти, нищо общо с ДПС и Бат Сали". Протестиращите носят и по-малки плакати с надписи: „Край на подмяната", „Бат Сали вън от парламента" и други.

„За съжаление от два дни тече информация, която към момента никой официално не отрича. Кюстендилски многомандатен избирателен райони е излъчил, според някои за депутат човек, с прякора Бат Сали. Не съм чувал някой който публично да е заявявал подкрепа за него. Резултатите сочат от 62 000 гласували, 800 гласа за това лице, най-ниския резултат в цяла България", коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Според него когато има законодателство, което вреди на България и отнема избирателни права, това не може да бъде прието.

Кметът посочи, че при излизане на официалното разпределение на мандатите и решение на ЦИК, това решение на момента ще бъде обжалвано.

„Кюстендил е рибената кост в гърлото на ДПС. Да знаете, че от тук цяла България ще пламне. Сега сбъркахте. Вие въставате срещу България, рибената кост е Кюстендил. От тук се отрови цялата ви корупционна схема", каза още Паунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай