Станислав Балабанов с новини по трите най-горещи въпроса

Ето какво каза депутатът от ИТН за отношенията в коалицията

Станислав Балабанов с новини по трите най-горещи въпроса | StandartNews.com

Коментари по трите най-горещи в момента въпроса – отношенията в коалицията, антиинфлационните мерки, позицията на България за Северна Македония даде депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в интервю за "Euronews - България".

"Никой не си е избирал да управлява в тази ситуация. Който и да беше на власт точно в тази ситуация - редица кризи, война в Украйна, последствия от Ковид, щеше да му е доста трудно. Особено при нас. Имаме четири партии, с четири различни идеи и позициониране в публичното пространство, които се опитваме да овладеем тези кризи, но няма да се отказваме", каза Балабанов.

"Това са нормални разговори на експертно ниво, които ще ни помогнат да постигнем максимален консенсус. Ще има и коалиционен лидерски съвет, където ще бъдат финализирани всички мерки. Надявам се през следващата седмица правителството да излезе с решение", заяви той по отношение на антиинфлационните мерки, готвени от правителството.

Той уточни, че предложенията по конкретни мерки, свързани с инфлацията, са извън коалиционото споразумение и по никакъв начин не са червена линия.

"Надявам се да се постигне баланс и консенсус, за да има общ пакет от мерки, който да подпомогне бизнеса и хората в един такъв момент", подчерта той.

Според Балабанов трябва да се направят допълнителни анализи относно въвеждането на еврото у нас.

"Докато в РСМ не ни запишат в Конституцията им като народ с равни права, а не като малцинство, смятам че няма какво да се случи", заяви той относно казуса с членството на РСМ в ЕС.

Депутатът от ИТН беше категоричен, че от тук нататък, дори Украйна да поиска друг вид помощ от България, тя ще мине през гласуване в Народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай